ЕС одобри обновена ваксина за деца срещу КОВИД-19

0
Европейската агенция по лекарствата препоръчва обновената ваксина за употреба при деца на възраст от 6 месеца до 4 години
Европейската агенция по лекарствата препоръчва обновената ваксина за употреба при деца на възраст от 6 месеца до 4 години

Европейската агенция по лекарствата препоръчва обновената ваксина за употреба при деца на възраст от 6 месеца до 4 години

Регулатори от Европейския съюз са препоръчали да бъде одобрена обновената ваксина срещу доминантен подвариант на варианта Омикрон на коронавируса на американския фармацевтичен гигант "Пфайзер" и неговия германски партньор "Бионтех", предаде Ройтерс.

Това би станала третата одобрена от ЕС ваксина на двете компании. Тя е предназначена за предотвратяване на заболяване от КОВИД-19 на възрастни и деца, като дозировката зависи от предишни ваксинации.

Европейската агенция по лекарствата съобщи, че комисията ѝ за лекарства при хората е препоръчала обновената ваксина за употреба при деца на възраст от 6 месеца до 4 години като част от първична серия от ваксинации с три дози и в зависимост от предишни ваксинации. Тя също така би могла да се прилага като единична доза при деца със завършен първичен ваксинационен курс срещу КОВИД-19 или прекарали заболяването, добавя комисията. Комисията препоръчва ваксинация с една доза на обновената ваксина за всички възрастни и деца на възраст над 5 години, независимо от предишни ваксинации.

Други производители на ваксини, сред които "Модерна" и "Новавакс", също са създали нови версии на ваксините си. "Пфайзер" и "Бионтех" са подали заявления за получаване на одобрение на обновената им ваксина и към Агенцията по храните и лекарствата в САЩ и очакват нейното решение в близките дни.

Предстои препоръката на Европейската агенция по лекарствата да бъде официално одобрена от Европейската комисия.

"Ваксината за този сезон е готова за изпращане веднага щом регулаторът вземе решение, така че хората в цяла Европа да могат да се предпазят по-добре от заболяването КОВИД-19", се казва в изявление на главния изпълнителен директор на "Пфайзер" Алберт Бурла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Иванчо
    Лично познавам един пенсионер към 80-те, бай Кольо, той след ваксинацията за ковид придоби свръхлибидо и оттогава не е спрял да гони жените, мина от бабите на 40 годишни, сега е свалил таргета още по надолу!
  • -1
    4
    я да не съм объркал
    сайта с този на бг мама?!?
  • 2
    3
    Герито
    Лично познавах една възрастна жена-пенсионерка, която си живееше живота и беше в много добро здраве, но след поставена ковид-ваксина получи тромбоза на ръката, след още няколко дена получи тежък инсулт и след още около месец адски мъки в болницата, където са я държали цялата овързана и завързана с каиши към леглото, загина и вече не е между живите. Живееше близо до нас и видях всичко.
  • 4
    2
    Айде, бе?!!
    Трябва да си ебахти простият, лековерен и радикално надъхан €вроатлантик, че да вярваш за нещо (каквото и да е!) на канцеларските плъхове от €С, камо ли да си набодеш детето с осакатяваща/умъртвяваща „ваксина“ против вирус, който не съществува! Три години ТЕАТЪР, а публиката не свършва? Хора, МИСЛЕТЕ с главите си, а не с телевизора!
  • 15
    1
    Зорница
    Ехоо как са годни тия ваксини толкова много народ си отиде от тях сега и децата ни не ви ли е срам бийте ги на вашите ефтанизатори.Спрете се вече стига толкова смърт жестоко ще плащате за това
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари