Губернаторът на Донецка област призова за евакуация на 350 000 жители

1
Съдбата на цялата страна ще бъде решена в Донецка област, заяви Кириленко
Съдбата на цялата страна ще бъде решена в Донецка област, заяви Кириленко Снимка: АП

Съдбата на цялата страна ще бъде решена в Донецка област, заяви Кириленко

Ден след като руският президент Владимир Путин обяви победа в превземането на източна украинска област, която е от съществено значение за военните му цели, неговите войски засилиха настъплението си в съседната, което накара губернатора да призове за масова евакуация на жителите, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Губернаторът Павло Кириленко заяви, че извеждането на 350 000 души, останали в Донецка област, е необходимо, за да се спасят човешки животи и да се даде възможност на украинската армия да защитава по-добре градовете от руското настъпление.

"Съдбата на цялата страна ще бъде решена в Донецка област", заяви Кириленко пред репортери в Краматроск, административен център на областта и седалище на регионалния щаб на украинската армия.

"Когато има по-малко хора, ще можем да се концентрираме повече върху нашия враг и да изпълняваме основните си задачи", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Spermaman
    Айде дано по-скоро да ви провесят по дърветата Руснаците! Разредена кока за Зелената Еуглена! Слава Русия!
  • 5
    1
    хахаха
    тя твоята съдба отдавна е решена. новините не са добри, курбан си. пускат ви на заколение киевските фашаги.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари