Руската армия се готви да евакуира населението на Херсон

0
Това заяви командващият руските военни операции генерал Сергей Суровикин
Това заяви командващият руските военни операции генерал Сергей Суровикин Снимка: Фейсбук

Това заяви командващият руските военни операции генерал Сергей Суровикин

Руската армия се готви да евакуира цивилното население от южния украински град Херсон, окупиран от Москва, заяви днес командващият руските военни операции в Украйна.

"Руската армия ще осигури преди всичко безопасната евакуация на населението на Херсон", заяви генерал Сергей Суровикин, който през последните 10 дни отговаря за операциите в Украйна, пред държавната телевизия "Россия 24", определяйки ситуацията като "много трудна", предаде БГНЕС.

Командващият руските войски: Не бързаме, а методично смиламе противника!

Херсон е един от четирите региона в Украйна, които Москва наскоро заяви, че е анексирала.

Град Херсон, който се намира в близост до анексирания от Москва Крим, беше първият голям украински град, който падна под ударите на руските сили, след като Кремъл започна атаката си на 24 февруари.

Суровикин заяви, че украинските удари, насочени към гражданската инфраструктура, "създават пряка заплаха за живота на жителите".

Миналата седмица назначеният от Кремъл ръководител на областта Владимир Салдо заяви, че регионът е удрян от все по-голямо количество ракети, които причиняват "сериозни щети". Той заяви, че обект на нападение е гражданска инфраструктура.

Салдо обяви, че напускащите ще се отправят към Крим - полуостров, който Москва анексира от Украйна през 2014 г., и южните руски региони.

Призивът дойде ден след като Киев заяви, че си е върнал пет селища в Херсонска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Изплашен
    Да не тръгнем и ние в Русето да се евакуираме в резултат на политики и преговарящи Соломоновци и Плевнелиевци измислени подлоги разни.Близо е мост-а и друг опасен обект навяващ спомен от далечната 1993 година за една трагедия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари