Евгений Пригожин: Днес Бахмут беше напълно превзет!

4
Според лидера на частната армия „Вагнер“ операцията по превземането на града е продължила 224 дни
Според лидера на частната армия „Вагнер“ операцията по превземането на града е продължила 224 дни Снимка: АП

Според лидера на частната армия „Вагнер“ операцията по превземането на града е продължила 224 дни

Ръководителят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че днес руснаците са превзели украинския град Бахмут.

За източния украински град в Донецка област от месеци се водят най-тежките боеве от началото на руската инвазия в Украйна. Твърдението на Пригожин не може да бъде потвърдено от независими източници към момента, уточни ФАКТИ.

20 май 2023 година, днес, в 12:00 часа, Бахмут беше напълно превзет“, каза той във видео, публикувано от неговата пресслужба.

Според лидера на частната армия „Вагнер“ операцията по превземането на града е продължила 224 дни.

След като руската армия не успя да превземе Киев в първите седмици на войната, насочи усилията си към превземане на Донбас. Бахмут е разглеждан от руснаците като ключов град за постигане на тази цел. В битката за града и украинци, и руснаци дават огромен брой жертви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    10
    Име
    Злоби, злоби, злоби.. Така ще е. "Западния балон" издиша веке. Успех с хейтенето и с "рушлямясването" на този и онзи.
  • 2
    9
    ухааа
    Ми то това е типична малоумна реакция на промит мозък. Газ пикаеш, че не става на твоето, ама свиквай 😁 За незнаещите: зеления в едно от "вдъхновяващите" си изказвания през 2022 определи Бахмут като бастион на украйна и е толкова важен, че ако падне ще се промени целия ход на военни действия😁 А атаките по фланга... вземи да се информираш повечко де... така ставаш смешен - украинските военни там не могат да задържат позициите и искат да се изтеглят. Чакат нареждане за "тактическо отстъпление", щото Бахмут не е важен 🤔
  • 0
    8
    Bonkerz
    Географията и математиката яко ви куца. Но украинците ще ви научат и ще пикаете газ...
  • 0
    7
    123
    В Крим има С400. Обхвата е 400-600км. Така изказването ти "да си осигури буфер в Украйна, за да може да засича отдалеч евентуални западни ракети и да има време да реагира" е меко казано тъпо😁. За незапознатите..Крим е по-назапад от Бахмут
  • 0
    6
    до bonkerz
    Ти явно си много добре запознат... с украинските информационни "истини". Американците сами признаха, че са изстреляли едновременно всички ракети от Пейтриът (32 броя) по ЕДНА ракета Кинжал и не са я свалили. От комплекса казаха, че е унищожен радара (най-скъпото чудо на техниката) и шест пускови установки. Според запознати от амерканските военни (и не само) Артемовск/Бахмут е критичен за снабдяването на украинската армия. Но ти явно си по-запознат от експертите..осветлявай ни редовно, че тънем в неведение...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари