Гроздан Караджов още вчера е подал оставка

0
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има такъв народ", съобщи на пресконференция, че още вчера е подал оставка
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има такъв народ", съобщи на пресконференция, че още вчера е подал оставка Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има такъв народ", съобщи на пресконференция, че още вчера е подал оставка

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов вчера обяви, че партията доброволно излиза от управлението на страната и оттегля своите министри от кабинета. На заседанието на правителството вчера министрите от квотата на партията напуснаха Министерския съвет, докато кабинетът обсъждаше актуализацията на бюджета. 

Вчера премиерът Кирил Петков съобщи пред медиите, че на заседанието на правителството, на което е обсъждана актуализацията на бюджета, министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има такъв народ", е поискал безпрецедентно увеличение на бюджета на неговото ведомство с 3,6 млрд. лв.

"В тази актуализация той поиска допълнително 3,6 млрд. лв. да бъдат платени на същите тези фирми, които последните няколко години бяха разследвани от министър Бойко Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация е за увеличение на пенсиите, да помогнем на работещите семейства и да намалим цените на бензина и дизела, както и да премахнем ДДС на хляба, получихме обратен отговор, че те няма да се съгласят", допълни вчера Кирил Петков. 

"Внушенията за кражба и корупция по мой адрес са нелепи, 3,9 милиарда лева, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура няма да се прави, нито един търг няма да се прави от мен, нито едно плащане няма да излезе от мен", коментира вчера министър Караджов в предаването на bTV "Лице в лице" във връзка с искането в актуализацията на бюджета на допълнителни над 3 млрд. лева по бюджета на МРРБ.

Той напомни вчера, че 1,2 млрд. лева са парите за разплащане с пътностроителните фирми за извършени от тях дейности по текущи ремонти и поддържка на пътни участъци, от които вече половината са платени, а за останалата част бе поет ангажимент от премиера да се платят до 30 юни и това е част от решение на парламента. Други 1,2 млрд. лева, по същото решение на НС, са за довършване на започнати 278 пътни отсечки, които са оставени неремонтирани, а половин милиард лева са за "Автомагистрали" по строителството на "Хемус".

"Спомняте си моето изречение - имаме нула лева за автомагистрала, извън тях още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета, въпреки че бяха за автомагистралите, включително за Кресна, включително за Велико Търново - Русе", коментира вчера министърът. Още половин милиард лева са за проекти на общините, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари