Гришо тотално обезличи Давид Гофен

0
Григор Димитров изигра един от най-добрите мачове в кариерата си
Григор Димитров изигра един от най-добрите мачове в кариерата си Снимка: ATP

Григор Димитров изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и по изумителен начин тотално обезличи световния номер 8 Давид Гофен във втори мач от група "Пийт Сампрас" на Финалите на АТР.

Хасковлията разнищи по крайно категоричен начин белгийския си съперник с 6:0, 6:2 за едва 74 минути игра, с което става вторият сигурен полуфиналист в турнира в "О2 Арена" в Лондон след Роджър Федерер, пише Sportal.bg

Малко преди двамата да започнат двубоя официалният акаунт на АТР в "Туитър" публикува статистиката, че от втори сервис Григор Димитров печели най-голям процент точки, когато пласира топката в "дюс корта" (дясната страна от половината на всеки играч).

Григор бе убедителен и разнообразен в избора на сервисите си при първото си подаване и го спечели без проблем, като доминираше и в кратките, и в дългите разигравания - 1:0. Хасковлията демонстрира страхотен ретур в следващия гейм - или правеше уинър по обратния диагонал, или поставяше под напрежение форхенда на Гофен и провокираше грешки от по-неудобната страна на белгиеца. Така се стигна до два ранни шанса за пробив и се възползва от втория, правейки перфектно разиграване, в което се защити отлично с форхенд по диагонала и след това завършвайки с пусната топка на мрежата - 2:0!

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари