Григор Димитров започва участието си в Монте Карло

1
Българинът влиза в надпреварата в добра форма
Българинът влиза в надпреварата в добра форма Снимка: ЕPA / БГНЕС

Българинът влиза в надпреварата в добра форма, след като стигна до финала на Мастърса в Маями

Григор Димитров започва участието си на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 на клей в Монте Карло с двубой срещу родения в Монако Валентен Вашро. Срещата между двамата е втора на Корт Рение III и ще започне не преди 13:30 часа българско време, след края на мача между Феликс Оже-Алиасим и Лука Нарди, съобщава Gong,bg.

Григор влиза в надпреварата в добра форма, след като стигна до финала на Мастърса в Маями, където отстъпи на Яник Синер. Българинът е девети в схемата на турнира в Монте Карло. Най-доброто му класиране там е полуфинал. Той достига до тази фаза два пъти - през 2018 и 2022 г.

Вашро е 141-и в световната ранглиста и има едва шест мача на ниво ATP. Димитров ще се изправи срещу 25-годишния тенисист за първи път в кариерата си. Ако съумее да го отстрани, за Григор предстои двубой с Миомир Кецманович от Сърбия или участващия с "уайлд кард" Матео Беретини, който загря за турнира с титла в Маракеш. Първият поставен опонент за най-добрия ни тенисист може да бъде номер 7 в схемата Холгер Руне. Димитров е в четвъртината на Синер, който е втори поставен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари