Хърватин разгроми Григор Димитров на старта на "Адриа тур"

0
Българинът загуби от Чорич на старта в Задар
Българинът загуби от Чорич на старта в Задар Снимка: Ройтерс

Григор Димитров започна с тежка загуба участието си във втория турнир от демонстративната тенис верига "Адриа тур" - в Задар (Хър).

В откриващ мач от група А първата ни ракета (№19 в света) беше разгромен с 1:4, 1:4 от представителя на домакините Борна Чорич (№33 в ранглистата).

29-годишният Григор зарадва публиката с няколко трикови отигравания, но като цяло не можа да се противопостави на един от местните любимци и отстъпваше в повечето елементи от играта. И двамата играчи бяха затруднени допълнително от ветровито време, с моментни силни пориви, вдигащи облаци от клей настилката.

Освен Чорич в групата на Димитров е и световният №1 Новак Джокович, който е и организатор на веригата. Третият съперник на нашия е неособено популярният сърбин Педжа Кръстин, 246-и в световната ранглиста. Димитров и Кръстин ще излязат на корта един срещу друг тази вечер в 20:00 ч. наше време.

В другия поток са Александър Зверев (Гер), Андрей Рубльов (Рус), Марин Чилич (Хър) и Данило Петрович (Сър). След мачове всеки срещу всеки днес и утре победителите в двете групи ще играят финал помежду си в неделя вечер. В Задар не участва шампионът в първия турнир от миналия уикенд в Белград (Сър) - Доминик Тим (Ав).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари