Грета Тунберг призова за спиране на използването на нефт и газ

1
Това е въпрос на живот и смърт, заяви екоактивистката
Това е въпрос на живот и смърт, заяви екоактивистката Снимка: БГНЕС

Това е въпрос на живот и смърт, заяви екоактивистката

Шведската активистка за борба с промените в климата Грета Тунберг призова за радикален обрат в борбата с глобалното затопляне от страна на бизнеса и политиката, предаде ДПА.

"Това е въпрос на живот и смърт", заяви 20-годишната Тунберг на предварителните преговори за климата на ООН в германския град Бон.

Екоактивистката каза, че за да има положителен ефект, трябва въглищата, нефтът и газът да спрат да се използват, тъй като вредните за климата емисии на парникови газове все още държат рекордно високи нива.

До края на седмицата в Бон ще се състоят междинните преговори във връзка с предстоящата конференция на ООН за климата, която ще се проведе в Дубай в края на ноември. Преди пет години Тунберг постави началото на движението "Петъци за бъдеще" с училищната си стачка по повод климатичните промени. То доби популярност в много държави по света.

Тунберг заяви, че следващите месеци и години ще бъдат решаващи за бъдещето на човечеството. Ако няма промяна в политиката за климата, това ще бъде "смъртна присъда за безброй хора", заяви тя, и допълни, че човешкият живот е вече изложен на огромен риск в много региони на света, намиращи се на "фронтовата линия на климатичната криза."

Научно доказано е колко сериозна е кризата с климата, а способите, чрез които се случва това, са известни, каза Тунберг. Според нея няма политически представители, които искат да променят климатичната ситуация.

Учени предупреждават за предстоящата климатична катастрофа от десетилетия, каза тя. "Но предупрежденията им бяха заглушени - от зеленото измиване (екологични стратегии, които не са особено щадящи за околната среда – бел.ред.) до лъжите на властимащите." Последните според Тунберг търсели само мързеливи решения и вратички, за да продължат "обичайния си бизнес", съобщи БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    ...
    Пък и според нея ни остават 1-2 седмици живот.....някъде по това време 2018 каза, че на света му остават 5 години 🤣🤣🤣 Тези оставащи седмици правете любов а не война 🤟
  • 6
    8
    до 7
    какво общо има нещо руско тука бе Капут 😁 Само да те светна за двойният стандарт за въглероден отпечатък - ЕС рязко прие с резолюция, че доставените ракети и снаряди, включително и тези от англия с обеднен уран, имат НУЛЕВ въглероден отпечатък. За сметка на това кравите като пърдят унищожават атмосферата 🤣🤣🤣
  • -1
    7
    До 123
    Много си прав,руския газ е екология, руския уран е екология,руското оръжие не убива,руския нефт отделя кислород,руските бомби не убиват мирни жители,заслужаваш руски хуй да ти го набие и да не се чувстваш педал.Дебил
  • 2
    6
    pjkci
    на това нещо трябва да му забранят да диша, или да го изпратят в някакъв санаториум за цял живот да си седи там и да не трови живота на хората с глупостите си
  • 3
    5
    😭😭😭😭
    Абе няма ли кой да спре това дете Вижте лицето и.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари