Гребците от Международната дунавска регата ТИД се разходиха из Русе

1

Гребците ще посетят Басарбовския манастир и Ивановските скални църкви

С вкусна храна и сърдечни поздрави от русенци бяха посрещнати участниците в 65-ата Международна дунавска регата ТИД (ТID – Tour International Danubien). Преди да потеглят към следващия етап от водния подход в село Ряхово, те ще посетят Басарбовския манастир и Ивановските скални църкви.

„Тази регата представлява не само плаване по Дунав, а взаимно разбирателство, опознаване и приемане на живота и културата на хора от други страни.“

С тези думи се обърна към участниците заместник – кметът Енчо Енчев, който днес посети лагера им на ул. „Пристанищна“. Той пожела на всички, включили се в дунавското приключение, попътен вятър и успешно плаване.

В най-голямата в Европа и света туристическа гребна регата по река Дунав са се включили над 200 участници от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България, като повече от половината от тях гребат от началната точка Инголщат, Германия.

Походът стартира на 25 юни и за 74 дни гребците изминават общо 2516 км.

Българският етап започва от с. Ново село, Видинско, и продължава през Лом, Козлодуй, Остров, Загражден, Белене, Свищов, Русе, Ряхово, Тутракан и Ветрен, завършвайки на 27 август в Силистра.

За разлика от предишни издания на ТИД, тази година регатата няма да стигне до Черно море заради военния конфликт в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари