Гръмотевични бури ни чакат от понеделник до сряда

1
Възможни са и дребни градушки
Възможни са и дребни градушки

Възможни са и дребни градушки

Призори в последния ден на Светлата седмица отново в някои ниски райони и покрай големите водоеми ще се образува пролетна мъгла, предава NOVA. Денят обаче ще е слънчев, като едва следобед в планините на Западна и Централна България, около тях и в крайния Североизток ще превали краткотрайно с гръмотевици. Валежите ще са строго локални. В най-топлата част на денонощието термометрите ще показват между 16 и 22 градуса.

До края на календарния месец времето ще запази неустойчивия си пролетен характер. От понеделник до сряда в часовете ще има локални гръмотевични бури с интензивен валеж и на места дребна градушка. Процесите ще са по-мощни в часовете следобед и вечер. В първия ден ще засегнат западните и централните райони, вторник – почти цялата страна, а в сряда – най-вече централна и източна България.

В четвъртък ще превали на по-малко места в Рило-Родопската област и Дунавската равнина, но облаците ще се разкъсват и в петък и събота ще е слънчево и спокойно. Едва в събота привечер и в неделя ще премине атмосферно смущение с поредната порция валежи с гръмотевици.

Температурите през периода ще са в границите от 15 до малко над 20 градуса. Леко захлаждане ще усетим около средата на седмицата, когато и вятърът ще е осезаем със студени северни пориви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари