Госпожо Кунева, в района на Смолян, не живеят само турци!

0
Госпожо Кунева, напомняме Ви, че в Смолян, а и не само там, живеят български граждани
Госпожо Кунева, напомняме Ви, че в Смолян, а и не само там, живеят български граждани Снимка: БГНЕС

С декларация партийната структура на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ - Бургас остро осъжда изказването на министъра на образованието и науката Меглена Кунева, че в Смолян имало много етнически турци.

Бургаските войводи заявяват, че непознаването на историята и реалността от страна на политици сериозно наранява чувствата на българите, без значение каква вяра изповядват и какво е името им.

Те посочват, че в редица държави след такава грешка, волна или неволна, би следвало отговорното лице да подаде оставка.

В същото време от ВМРО – Бургас призовават министъра на образованието да се поинтересува кои фондации работят в региона на Смолян, с каква цел и от къде се финансират те, защото това би било и от интерес за органите на ДАНС.

Пълен текст на декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

От общински комитет на ПП „ВМРО-БНД“ гр. Бургас

По повод изказването на г-жа Миглена Кунева, министър на образованието и науката

Ние, членовете на ВМРО - Бургас, като български граждани и патриоти, смятаме за недопустимо изявлението на г-жа Кунева, че в района на град Смолян живеят турци. Непознаването на историята и реалността наранява сериозно чувствата на редица наши съграждани, независимо от тяхното вероизповедание и/или име. С това си изказване министър Кунева за пореден път доказа, че не заслужава да бъде министър на образованието и науката. Вместо да нарушава конституцията на Република България (с раздаване на стипендии за малцинствени групи), горепосоченото лице може да се поинтересува, заедно с органите на ДАНС, кои фондации работят активно в дадения регион, откъде са парите и каква им е целта.

Госпожо Кунева, напомняме Ви, че в Смолян, а и не само там, живеят български граждани. След такава грешка (волна или неволна) и непознаване на ситуацията в редица държави ще бъде поискана оставка. Дори това да не бъде сторено, ако един министър има чест, сам би напуснал. Очевидно г-жа Кунева - Пръмова няма желание да остави Министерството на образованието и науката, което от година на година заприличва на НПО, финансирано отвън. Нравствените ценности, чест и достойнство явно не са приоритети за тази дама.

Теодор Бординяшки

Общински председател на ПП „ВМРО-БНД“ гр. Бургас

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари