Кунева "пуска" предложения на Хекимян

0
Образователната министърка се е завърнала от Брюксел в добро разположение на духа!
Образователната министърка се е завърнала от Брюксел в добро разположение на духа!

"Не е въпрос, който мога да обсъждам" – това заяви в отговор на питането кой ще бъде следващият еврокомисар на България Меглена Кунева.

Образователният министър в оставка обаче „застреля” водещия на „Тази сутрин” Антон Хекимян със следващото изречение: „И вие бихте могли да бъдете предложен, ако премиерът реши”.

Все още неразсънилият се Тони не можа да повярва на ушите си и дори помоли Кунева да повтори казаното. След като се увери, че чува правилно, Хекимян заяви, че не се чувства достатъчно подготвен за такова предложение и пост.

След веселата закачка, Кунева категорично отказа да коментира сериозно въпроса за нов еврокомисар и дали тя е сред спряганите имена. „Не искам да горя имена в публичното пространство преди премиерът да е направил предложение”, категорична беше Кунева.

Тя допълни, че след вчерашния последен Министерски съвет преди оставката, премиерът Бойко Борисов е благодарил на всички министри за работата им и за съвместните усилия като екип.

Образователният министър в оставка коментира дали учителите все пак ще получат увеличение на заплатите след политическата криза, Кунева заяви, че целта на настояването за приемане на бюджета е именно да се вдигнат учителските заплати.

Излизането на ДСБ от Реформаторския блок е тяхно решение, което ние сме длъжни да приемем. Аз мога да кажа, че ние като партия сме тук и ще останем, заяви Кунева.

Петър Москов е твърдо с Реформаторския блок, категорична беше Кунева за съдбата на здравния министър в оставка, който е член на отцепилата се от Реформаторите ДСБ.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари