Горя сметището край Русе

7
Очаква се тлеенето да бъде овладяно до няколко часа
Очаква се тлеенето да бъде овладяно до няколко часа

Очаква се тлеенето да бъде овладяно до няколко часа

Малко след полунощ на 5 февруари е възникнал пожар на територията на регионалното депо за отпадъци край Русе. В работата по гасенето, минути след избухването на пожара, са се включили специализирани автомобили на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", както и верижна техника на дружеството, което стопанисва и експлоатира депото – „Берус“ ООД.

Към момента операторът на депото продължава да извършва запръстяване на огнището със собствена техника, като действията по пълното потушаване са затруднени от силния вятър. Очакванията са до няколко часа тлеенето, което продължава на няколко места от терена, да бъде напълно овладяно.

В ранните часове на деня мястото на инцидента е посетено от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. За възникването на пожара и действията по потушаването му е уведомен директорът на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова.

Изясняват се причините за възпламеняването на отпадъците, но най-вероятно пожарът е възникнал вследствие на самозапалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    до 2
    Има такива технологии. Накратко отпадъкът се сепарира, от биоотпадъците се прави газ и тор, подлежащите за рециклиране материали като хартия и метали се отделят, подходящите за гориво се използват за такова, а неподлежащите на по-нататъшно сепариране и твърде вредни за изгаряне се продават на страни от третия свят , където се изгарят в ТЕЦ-овете. Примерно ТЕЦ-Русе работи на вносни отпадъци.
  • 2
    2
    ЕкоЗелени
    Не може ли да има някакъв вид обработка на тези отпадъци до вид , удобен за изгаряне във пещите на ТЕЦ ? Разнородни са , но имат калоричност. След сепарация би могло да се отделят полезните и годни за изгаряне отпадъци. Такава технология няма ли по света ?
  • 6
    1
    русенец
    Сметището продължава да си гори и не е преставало. Добре, че вятърът е Ю/ЮЗ та димът не обгазява Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари