Google пуска собствена мобилна мрежа

0
Компанията пуска виртуален мобилен оператор Project Fi, който ще предлага както телефонни разговори и писане на текстови съобщения, така и сърфиране в Интернет
Компанията пуска виртуален мобилен оператор Project Fi, който ще предлага както телефонни разговори и писане на текстови съобщения, така и сърфиране в Интернет

Технологичният гигант Google късно снощи изнесе детайли около плана си да пусне собствена мобилна мрежа в САЩ, предаде BBC.

Компанията пуска виртуален мобилен оператор Project Fi, който ще предлага както телефонни разговори и писане на текстови съобщения, така и сърфиране в Интернет.

Предвижда се услугата да предлага роуминг за над 120 държави в света, сред които е и България.

Плановете на Google не включват изграждане на собствена телекомуникационна инфраструктура, а наемане на вече съществуваща такава – на местните оператори Sprint и T-Mobile.

Потребителите ще имат възможност да използват и двете мрежи, и в случай, че едната няма обхват, другата ще я замества. Мрежата обаче ще бъде достъпна само за потребители с телефона на Google Nexus 6.

Според анализатори, пускането на подобна услуга може да бъде разрушителна сила на телекомуникационния пазар в САЩ.

Още през януари шефът на мобилната платформа Android Съндър Пичай загатна, че Googleпланира да навлезе на пазара на мобилни услуги, но подробности за плановете на компанията се появиха едва сега.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари