Глобиха шофьор за нарушение във Варна, без да е ходил там

0
Венцислав Туджарски твърди, че по това време е бил в Русе
Венцислав Туджарски твърди, че по това време е бил в Русе

Шофьор отнесе глоба за неправилно паркиране във Варна, но без да е стъпвал в града.

Фишът пристигнал по пощата, а от него мъжът изненадващо разбрал, че е посетил морската ни столица, предава NOVA. Собственикът на колата твърди, че няколко свидетели могат да докажат, че по време на нарушението е бил на гости на тъща си в Русе.

Венцислав Туджарски получава глоба за неправилно паркиране на 25 май във Варна. Той твърди, че не е стъпвал в града от 32 години. В началото на юни мъжът получава фиша по пощата с клеймо от 29 май, когато е тръгнал от Варна

аписах жалба, в която казвам, че не съм бил на този адрес. Прилагам и имена на свидетели, които могат да потвърдят. След това получих разпореждане, в което се казва, че жалбата ми е отхвърлена, защото трябва да бъде изпратена до 3 РПУ - Варна. До този момент нямам никакъв отговор", обясни Туджарски.

Ако мъжът реши да пътува извън границата на страната, той обаче ще трябва да заплати глобата си. Туджарски няма и снимков материал, който да доказва, че колата му е пътувала до Варна или е била в града.

От ОДМВР - Варна заявиха за NOVA, че започват проверка по случая и ще компенсират мъжа, ако се окаже, че е невинен.

Ето какво още обяснява Туджарски в социалната мрежа:

"ФАЛШИВ ФИШ !

Не се учудвайте, ако получите фиш за неправилно паркиране от МВР гр. Варна!

Здравейте! Искам да споделя с вас абсурдната ситуация, в която ме поставиха от Трето РУ на МВР гр. Варна, в лицето на МлПИ Георги Тасков Атанасов.

Без да съм бил в гр. Варна от 30г., изведнъж по пощата получавам фиш за неправилно паркиране B – 2 по чл.6 ал.1 от ЗДвП, пред някакъв си блок на 25.05.2020г. и съгласно чл.183 ал.2 от същия закон ми налагат глоба, която трябва да платя в 7 дневен срок от датата на издаване на фиша.

Първо, писмото е изпратено с обикновена поща, без да се изисква обратна разписка и 
съответно няма как да докажа, че писмото ми е връчено с 10 дни закъснение от датата на издаването/ изпращането му.
Второ. Пуснах веднага жалба до Варненският РС, с молба за анулиране на фиша, поради посочени неверни данни и обстоятелства.

Описах местонахождението си през посочения ден, за който се отнася нарушението, и готовността на 3-ма свидетели да потвърдят това. Също, че не съм преотстъпвал автомобила си на друго лице.

Пожелах да ми бъде доказано със снимки, поставеното на стъклото на автомобила, известие и конкретното нарушение. 
Разбира се, това няма как да стане, защото просто аз и моят автомобил сме били в съвсем друг град на тази дата.

Отговорът от Районния съд е, че фишът е създаден в отсъствие на водача и първият екземпляр се изпраща по пощата, като към МПС-то се закрепва уведомление. Т.е. същият следва да се счита връчен на жалбоподателя. Разпоредиха да се прекрати производството на делото поради недопустимост на жалбата.

Въобще не взеха предвид моите обяснения по случая, а само се придържат към познатия чл.186 ал.2 от ЗДвП . Явно се разчита на това, че на хората няма да им се занимава със съдилища и ще предпочетат да си платят глобите по неправомерно издадени фишове, отколкото да търсят правата си.

Сигурен съм, че не се е случило само на мен, и че е някаква нова схема за събиране на приходи към бюджета на съответната община. 
Очаквам да ми пишете, ако и вие сте в подобна абсурдна ситуация с идеята да се обединим и прекратим поредното “извиване” на ръцете на българския гражданин."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари