Осъдиха ветовчанин да плати глоба, наложена в Германия

1
Глобата е заради извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата
Глобата е заради извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата Снимка: Dunavmost

Окръжният съд в Русе призна решение, с което в Германия е била наложена глоба на мъж от гр. Ветово, съобщиха от там.

Глобата е заради извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата. 40-годишният Д. Д. е бил санкциониран за това, че късно вечерта на 23.06.2018 г., като водач на лек автомобил, движейки се по път В 238 от Графенщайнер Хьо, по посока Щайнберген, превишил максимално допустимата скорост извън населено място с 38 км/ч (след приспадане границата на толерантност 108 км/ч). Германските власти са постановили българският гражданин да плати общо 151.15 евро, от които 120 евро – наложена глоба и 31.15 евро – разноски в рамките на производството.

Производството в Окръжен съдРусе е образувано след изпратено от Германия удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и разпореди българският гражданин да плати левовата равностойност на наложената му глоба.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново. След влизането му в сила ще бъдат уведомени органите на НАП за изпълнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари