Явор Янков е новият шеф на Второ РУ в Русе

0
Русенецът е награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност в страната и чужбина
Русенецът е награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност в страната и чужбина

Със заповед на министъра на вътрешните работи за началник на Второ районното управление при ОДМВР – Русе е назначен главен инспектор Явор Янков.

Той е роден през 1974 г. в гр. Русе. Средното си образование е завършил в Английската езикова гимназия „Гео Милев“ в Русе, а висше в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в гр. Свищов. Професионалната му кариера е започнала в сектор „Борба с организираната престъпност“ в Русе, където служи от 1999 до 2010 година. В периода 2010 – 2015 година Янков е работил като задграничен представител на Министерството на вътрешните работи  на България в Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC) – Букурещ. От 2015 година до момента е бил началник група в „Криминална полиция“ при Второ РУ. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 17 април 2018 година е назначен за началник на Второ РУ в Русе.

Янков владее английски и руски език, ползва румънски и сръбски. Преминал е редица международни курсове и специализации в областта на правоприлагането и сигурността, по линия на американската агенция за борба с наркотиците ДЕА и на ФБР-САЩ, на BKA (Bundeskriminalamt) Германия и други.

През 2006 година е взел участие в работата на МВР на България в предприсъединителните процеси за приемане на страната в Европейския съюз, а през 2009 г. при тематичните проверки за готовността на България и Румъния за влизане в Шенгенското пространство по линия полицейско сътрудничество. Като задграничен представител е участвал в разработването, реализирането и управлението на проект по линия на полицейско сътрудничество, финансиран от федералното правителство на САЩ.

Награждаван е многократно за постигнати високи резултати в служебната си дейност в страната и чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари