Гласувайте онлайн за оставката на Меглена Кунева

3231
Оставка на министър Кунева, отмяна на стипендиите на ромските деца и повишение на учителските заплат
Оставка на министър Кунева, отмяна на стипендиите на ромските деца и повишение на учителските заплат Снимка: БГНЕС

Оставка на Министър Кунева, незабавна отмяна на решението за отпускане на стипендии на ромските деца и повишение на учителските заплати с 40%

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До Омбудсманът на Република България

До Министър Меглена Кунева

Уважаеми Г-н Президент,

Уважаеми Г-н Министър-председател,

Уважаема Г-жо Председател на Народното събрание,

Уважаема Г-жо Омбудсман

Уважаема Г-жо Кунева

Това е електронна подписка с искане за оставката на министър Кунева, незабавна отмяна на решението за отпускане на стипендии на ромските деца и повишение на учителските заплати с 40%. Тя беше създадена след като за пореден път правата на нас българите и нашите деца, бяха нагло потъпкани!

Преди да бъде подписана , всеки един от нас осъзнава предназначението на тази подписка. Ние по никакъв начин не целим насаждане на етническа омраза! Желанието ни е всяко дете, независимо от пол, раса, религия или етнос, действително да има равен старт в живота и да не бъде оръжие използвано за целите на възрастните!

 В Конституцията на Република България е записано: „Всички хора (деца) се раждат свободни и равни по достойнство и права. Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ОГРАНИЧЕНИЯ на правата или ПРИВИЛЕГИИ, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние!"

Горният текст забранява на министър Кунева да заделя пари за ромските деца, които посещават училище единствено подтикнати от  алчността на родителите си. Няма училище, няма помощи!И отново единствената причина тези деца да се задържат в класната стая ще е финансова?  Добър 3.50 , не може и не трябва да бъде да бъде мотивация за деца живеещи в страната ни! Трябва ли българчетата да занижават успехите си за да им бъдат дадени повече пари от стипендията за отличен успех в момента? Не! България има нужда от знаещи, можещи и мислещи млади хора, които да водят народа ни напред, а не да го вкарват в гетото от незаконни, картонени къщи, от които се носи проглушаваща ориенталска музика! На България не трябват хора, които не могат да говорят правилен български език, не могат да напишат името си, но се възползват от помощите,които идват от джоба на работещите на няколко места българи, плащащи данъците си и изпращащи децата си на училище за знания, а не пари. Ромските деца били в неравностойно положение!  Да, защото това е избор на техните родители, за които е по-лесно да разчитат на помощи или да крадат, но не и да работят. Огромен процент от българските деца понасят същите лишения, които и ромските. С какво е по-различно детето на един миньор, на когото не е заплащано за къртовският му труд от месеци, от това на трайно безработния ром? Принизяването на услията на българските ученици, част от които прославят страната ни на международни олимпиади, до Добър 3.50 е грешка, която не бива да бъде толерирана. Взето е решение за 40-те %, с които държавата щеше да подпомогне ромските ученици да бъде дадена на учителите, които допълнително щели да се занимават с тези деца! Защо не се дадат на учителите за да дават допълнителни часове на всички нуждаещи се деца без разлика от етнос и вяра? А учителите несмогващи с безобразно претоварената учебна програма, превърнати в звероукротители и жертви на постоянен тормоз? Те не заслужават ли нищожните 40%? Образованието ни е достигнало най-ниската си точка и намесата на частния фонд и държавата не е решение на проблеми трупани десетилетия, напротив! Обостряне на все още тихият етнически конфликт, може да доведе до последици, които само биха навредили на и без това разклатената ни държава. Дни преди изборите за президент и вицепрезидент, този ход ни най-малко не е насочен към утопичните намерения за така наречената " интеграция на ромското население" , а е очевидно купуване на ромски гласове, още един акт потъпкващ Конституцията ни.

Ето защо ние гражданите на Република България сме в правото си да защитим собствените си деца и тяхното бъдеще, настоявайки за незабавната оставка на Министър Кунева, отмяна на решението за отпускане на стипендии на ромските деца, както и повишение на учителските заплати с 40%.

Цветелина Илиева

Гласувай ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари