Германският самолет бил взривен?

0
На борда на разбилия се в Южна Франция самолет да е избухнал взрив. Вследствие на експлозията летателната машина се е разхерметизирала и е започнал да губи височина
На борда на разбилия се в Южна Франция самолет да е избухнал взрив. Вследствие на експлозията летателната машина се е разхерметизирала и е започнал да губи височина

Това предполага руски авиоексперт.

На борда на разбилия се в Южна Франция самолет да е избухнал взрив. Вследствие на експлозията летателната машина се е разхерметизирала и е започнал да губи височина.

В извънредната ситуация пилотите са успели да предадат само сигнал за бедствие, това мнение изрази президентът на Руската Асоциация на пилотите и собственици на самолети Леонид Кошельов, цитиран от lifenews.ru.

По неговите думи, ако ситуацията е била друга, то екипажът е щял да сподели с диспечерите какво се случва на борда и каква е опасността за самолета.

"Пилотите са нямали възможност да говорят с диспечерите, а само са подали сигнал за бедствие. Това сочи към вероятността за взрив на борда на самолета. Нерядко в авиацията са ставали подобни инциденти, когато в багажа залагат взривно устройство, например бомба. При задействането й се разхерметизира корпуса на самолета и връзката пропада, тъй като електрониката се поврежда.

Хипотеза се подхранва и от информацията на германското министерство на транспорта, което обяви, че екипажът не е изпратил сигнали за помощ. Това са направили авиодиспечерите в Дюселдорф. Те за загубили връзка със със самолета и решили, че с него е станало извънредно произшествие и затова не могат да се свържат с екипажа.

Руският експерт обаче изключва вероятността катастрофата да е по вина на пилотите от Germanwings, тъй като те са достатъчно опитни. Той отхвърля и твърденията, че причина за аварията може да е амортизация на 25-годишният самолет.

"Аз съм голям противник на разговорите за възрастта на самолетите, тъй като това не доказва с нищо, че те са по-лоши от новите.

Трудно ми е да си представя, че немската компания Germanwings може да пусне неизправен самолет. Това е много странен сценарий. Пилотите също едва ли са виновни, тъй като на борда е станало нещо много сериозно и те просто не са могли да се справят с него.

Спецслужбите на ФРГ обаче отричат на този етап версията за терористичен акт.

Нито една версия за катастрофата на самолета А320 във френските Алпи не може да бъде изключена, заяви и премиерът на Франция Мануел Валс.

67 германци са били сред пътниците на катастрофиралия във френските Алпи самолет на Germanwings, съобщиха от компанията по време на пресконференция след инцидента. Те потвърдиха, че сред жертвите са  и 16 ученици.

До сега беше потвърдено, че всички 144 пътници на самолета, в това число и екипажът от 6 души, са загинали. Полетът е летял от Барселона до Щутгарт. На него са пътували и две бебета.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари