Лавина погуби четирима души във Френските Алпи

0
Девет души, освен четиримата загинали, са били "повлечени" от лавината
Девет души, освен четиримата загинали, са били "повлечени" от лавината

Девет души, освен четиримата загинали, са били "повлечени" от лавината

Лавина уби четирима души във Френските Алпи. Други са ранени от лавина близо до Монблан в Югоизточна Франция, съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, цитиран от БГНЕС.

Броят на жертвите е "предварителен", написа Дарманен в Twitter и добави, че "мисли за жертвите и техните близки". "Спасителите все още работят", поясни той.

Девет души, освен четиримата загинали, са били "повлечени" от лавината, чиято дължина е била 1000 метра, а ширината - 100 метра, съобщиха от префектурата на департамента Горна Савоя.

Към момента не е ясна самоличността на пострадалите. Те са придвижвали пеша в близост до ледника д'Армансет като част от една или няколко групи.

Метеорологичната служба на Франция не е издавала предупреждение за лавини в региона.

На мястото е изпратен хеликоптер и специализирани кучета за планинско спасяване. Все още претърсват района, въпреки че префектурата предупреди, че не може да бъде изключена нова лавина.

"Мислим за (жертвите), както и за техните семейства", написа президентът Еманюел Макрон в Twitter.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари