Германски коментатор: В България русофилите са повече

0
Немскоезични меди като „Нойе Цюрхер Цайтунг", „Берлинер Цайтунг" и „Шпигел" хвърлят поглед и към България – във връзка с войната на Русия срещу Украйна
Немскоезични меди като „Нойе Цюрхер Цайтунг", „Берлинер Цайтунг" и „Шпигел" хвърлят поглед и към България – във връзка с войната на Русия срещу Украйна

Какви са настроенията сред хората в България във връзка с войната в Украйна и готови ли са политиците и правителството да предприемат санкции срещу Русия?

Кратък коментар на германския журналист Франк Щир, който Дойче Веле публикува. 

Немскоезични меди като „Нойе Цюрхер Цайтунг", „Берлинер Цайтунг" и „Шпигел" хвърлят поглед и към България – във връзка с войната на Русия срещу Украйна. Отличният познавач на България, германският журналист Франк Щир, който живее в София, пише на страниците на „Шпигел" между другото следното:

„Шоковите вълни от руската нападателна война срещу Украйна стигат и до България. И могат да поставят на изпитание стабилността на коалиционното правителство на премиера Кирил Петков, което управлява едва от два месеца и половина. В правителствените кресла седят както социалисти, които по традиция са приятелски настроени към Русия, така и евроатлантически ориентирани консерватори. Независимо от своите противоположни позиции те са длъжни да взимат общи решения: Иска ли България да налага санкции срещу Русия – и ако да, кога? Какви мерки може да предприеме страната в подкрепа на Украйна?"

Русофили и русофоби

След като описва накратко сюжета с отстраняването на министъра на отбраната, когото нарича „първата политическа жертва" в София, Франк Щир обобщава в края на статията си:

„Изявления като едновремешните на президента Радев и на министър Янев намират сериозна подкрепа сред българското население. В съзнанието на мнозина българи и българки заслугата на Русия за освобождаването на страната от османско господство има по-сериозна тежест, отколкото мъчителният опит от над четири десетилетия комунистическа диктатура по съветски образец. В Българиярусофилите" са повече от евроатлантически ориентираните „русофоби"."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    любопитен
    до 7 - ами кво Когато не знаеш фактите - по добре чети. Ама явно теб и това не ти се прави, а само да пускаш фейк новини. Те може да минават през простолюдието, но е и пред хората които са чели повече от една книга в живота си Александър Батенбер и толкова руснак, колкото аз съм марсианец. Княз Александър Батенберг Първи има само три неща допирни с Русия в своя живот - майка му полска баронеса е била придворна дама на руската императрица - самият Батенберг е участвал в сраженията за освобождението на България - 1877-1878 г - детронацията му зароди самоволното и неодобрено от руския император Съединение на България е организирано именно от император Александър Трети - наследника на Цар-Освободител. И понеже съм сигурен, че надали ще си направиш труда да провериш каква гулопст си написал, директно ти изпращам препратката Роден е на 5 април 1857 г. във Верона, Кралство Ломбардия-Венеция (днешна Италия) като принц Александър Йозеф фон Батенберг (на немски: Prinz Alexander Joseph von Battenberg). Втори син на германския принц Александър фон Хесен-Дармщат (1823 – 1888) от морганатичния му брак с полската графиня Юлия фон Хауке (1825 – 1895), руска придворна дама. Потомците им приемат името „фон Батенберг“ (по името на едно владение в Хесен), защото цар Александър II, женен за сестрата на принц Александър фон Хесен-Дармщат, е бил против неговия морганатичен брак.
  • 0
    11
    Eudhhs
    Evroamerikanskite geicheta deto iskat evropa i amerika da im sere v ustata sa po malko
  • 1
    10
    Do 9
    Как се оправяте - с кражби и продажби, наркотрафик или с разпространяване на фейкове? Тези занимания водят до зандана, нали знаеш...
  • -1
    9
    до 8 ako
    Ей, "ако", ако ти просиш всяка стотинка и живееш на кредит, не си мисли, че някой за това ти е виновен, всичките живеем в едни условия, но не всички сме акота като теб, и за това повечето се оправяме с живота добре.
  • 3
    8
    ako
    Немецът и американеца какво то дадоха - еврогей извратен "съюз", от който да просиш за всяка стотинка - на кредит, а сега и Левът(от Лъв) искат да ти вземат и да ти дадат част от едно кухо евро...Американецът какво? само войни, наркотици, травестити и плеймейтки ( т.е. прости.тутки). И всичко това само докато ти развяват под носа празни илюзии за свобода и демокрация и да пътуваш навсякъде. но само като техен роб в галериите да ги чистиш обаче. Дават ти собствените ти пари като кредити (уж еврофондове). Я, да се събудиш !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари