Елеонора Митрофанова: Паметта за ролята на Русия е зашита в генетичния код на българите

5
Според Митрофанова в момента България и Русия са от двете страни на барикадата
Според Митрофанова в момента България и Русия са от двете страни на барикадата

Според Митрофанова в момента България и Русия са от двете страни на барикадата

„Няма добри войни, има войни справедливи. Точно такава е Руско-турската война от 1877-1878 години, която без преувеличение се превърна в крайъгълно събитие в общата история на нашите страни и за много години напред определи характера на руско-българските отношения. Това коментира руският посланик Елеонора Митрофанова по случай 3-ти март.

По думите ѝ Освободителната война се превръща в уникален пример за военна доблест, безкористност и самоотверженост. „Стотици хиляди руски войници и български опълченци платиха с кръвта си свободата на България, която е толкова необходима и днес”, заявява още Митрофанова.

Според посланика ролята на Русия в Освободителната война е записана не само върху хартия. „За нея говорят имената на българските села и улици, отлети от бронз паметници, дори основите на държавното устройство. Паметта ѝ най-накрая е зашита в генетичния код на българите, а той не може да бъде пренаписан по друг начин, освен чрез унищожаване на самия народ”, казва тя.

„Знам, че всяка година на този ден в цялата страна се провеждат тържествени церемонии, полагат се венци и цветя на паметниците на загиналите воини. И макар сега преминаваме през далеч не най-добрия етап на отношенията ни, в известен смисъл сме от различните страни на барикадите, сигурна съм, че за всеки гражданин на България 3 март остава специален ден, а споменът за Руско-турската война все още е свещен”, уточнява Митрофанова.

„Иска ми се историческата справедливост и мъдрост винаги да надделяват над краткосрочните политически интереси. Героите да не се забравят. Войната срещу паметници да няма място – в нея липсва и смисъл, и благородство, и доблест. Вярвам, че както неведнъж се е случвало, ще преодолеем настоящите трудности и ще се върнем към конструктивно и взаимноизгодно сътрудничество”, е мнението на посланика на Русия.

„Поздравявам ви, скъпи приятели, с Деня на Освобождението на България!”, завършва Митрофанова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    любопитен
    Прав е допупишещият - в Руско-турската война са участвали изключително много украинци, поляци, литовци, латвийци, финландци и още много други. Включително и руснаци естествено. Не бива да се преписва заслугата само на ватниците. Или тя Империята на злото свикна да прави това, когато й изнася. След разпадането на СССР - защо именно Русия завзе мястото на постоянен член на Съвета за сигурност към ООН с право на вето. Такава държава СССР - вече не съществува. Или трябваше въобще да загуби този статут, или трябваше всичките 15 републики да придобият този статут. Но така е, Империята на злото винаги е крадяла. Но иначе изцяло безспорно руска е заслугата за непризнаване на Съединението и за детронирането на "непослушния" княз Батенберг. Също така руска е заслугата за бомбардировките на Варна и Балчик както и опита за окупация на Южа Добруджа. Изцяло руска е заслугата и за плана Рибентроп.Молотов и огромно количество жертви. Да не говорим за глодомора, за окупацията на България през 1944 година. Все руски заслуги, които трябва да помним докато сме живи.
  • 0
    6
    до 2
    Всичките тези народи са били част от Руската империя и съответно част от Руската Армия Освободителка , а да попитам всички поклоници на американския колониален Геноцид , с какво са допринесли за днешна България , за тях сме просто КОЛОНИЯ И НИ УПРАВЛЯВАТ ОТ ПОСОЛСТВОТО СИ като привикват продажните ни политици като Боко , кирчо и кокорчо ДБ И ДР. САМО ЗА ИНСТРУКТАЖ , ако знаеха какво бъдеще очаква България едва ли Борците ни за свобода щяха да пожертват живота си за сегашното мижаво настояще!!!
  • 2
    5
    До долните двама:
    До 3: Струва ми се, че няма да го доживееш! Но разпадането на Обединените Негърски Щати и €вропедерасткия съюз може да се случи в най-скоро време! До 4: Поздрави роднините си по женска линия от мен!
  • -4
    4
    До 3
    Бъди убеден,че много хора мислим като теб,колкото и да не се нрави на путинофилите и русофилите...
  • -7
    3
    Мнение
    Паметта на част от българите е генетично ампутирана или в състояние на Стокхолмския синдром. Друга голяма част са страхливци и егоисти, и за това не разсъждават и гласуват. Трети като мен генетично не ви дишат и с нетърпение чакат Путинската империя да се срине.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари