ГЕРБ ще подкрепи Лозан Панов на балотаж, ако Герджиков отпадне

0
Томислав Дончев: Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%, не бихме опитали да съставим правителство
Томислав Дончев: Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%, не бихме опитали да съставим правителство

Ако ГЕРБ спечели парламентарните избори с разлика пред втория от 0.5-1%, не бихме опитали да съставим правителство.

При преднина от 5-6% няма да бягаме от отговорност и ще направим опит, заяви заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вицепремиер Томислав Дончев пред "Свободна Европа".

По думите му ако в следващия парламент се върви към обединение, ГЕРБ ще са склонни да търсят диалог и в зависимост от нивото на депутатите е вероятно да поемат инициативата. Дончев коментира, че би участвал и в разговор за съдебната реформа, но има проблем когато тя се свежда само до смяна на главния прокурор Иван Гешев.

Бившият вицепремиер отговори на изказването на един от лидерите на "Промяната продължава" Кирил Петков, който заяви, че ако ГЕРБ са готови да се отрекат от "всички огромни кражби, които са се случвали през изминалите години", от ПП биха разговаряли с тях.

"Самочувствието да си универсален морален императив и да караш другите да се покайват в името на високите идеали, които следваш, е леко подозрително", смята Дончев.

Според него ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, който бе издигнат от Инициативен комитет за кандидат-президент, би следвало лично да води разговор за подкрепа с други партии, например ДПС.

"В случай, че Герджиков не спечели или не достигне до втори тур, ГЕРБ е много по-логично да подкрепи Лозан Панов. По всяка вероятност няма да се стигне до такава хипотеза", заяви Томислав Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук