ГЕРБ-СДС отказа участие в бюджетната комисия

0
Депутатите на парламентарната група напуснаха комисията по бюджет и финанси
Депутатите на парламентарната група напуснаха комисията по бюджет и финанси Снимка: БГНЕС

Депутатите на парламентарната група напуснаха комисията по бюджет и финанси 

Депутатите-финансисти от ГЕРБ-СДС отказаха участие от тазсутрешното заседание на Комисията по бюджет и финанси, предаде репортер на БГНЕС.

През цялото време смятахме, че не е необходимо да се прави в този момент актуализация на трите бюджета, с изключение на въпроса за пенсиите, който стана основен и важен. Ние имахме конкретно предложение, което предвиждаше много по-добро компенсиране докрая на годината на пенсионерите. Дори и да няма редовно правителство, второто служебно правителство, което ще бъде по-близко до финализиране на фискалната година, може да представи много по-реалистично очаквано изпълнение, съответно актуализация, но в много по-малък размер“, коментира депутатът и бивш финансов министър Кирил Ананиев.

Като гледам какви предложения са направени, специално за големия бюджет, ще се превърне в един голям дебат за едни милиарди. Вие знаете, че лично моя кауза е фискалната стабилност и спазване на фискалните правила“, допълни още той.

Освен големия бюджет на второ четене, депутатите от комисията се захванаха да прекрояват и параметрите на бюджета на НЗОК, които бяха разместени след приемането на няколко различни предложение по време на вчерашното заседание.

Присъствайте днес на разговорите и ще видите за какви милиарди става въпрос. Аз не искам да участвам в такъв разговор, в който дефицитът на бюджета в края на годината да бъде 5% или повече. Няма смисъл, нека колегите да си проведат дебата, ние ще вземем отношение в пленарната зала“, коментира още бившият финансов министър. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари