ГЕРБ: Може да сме всякакви, ама ви пазим от комунистите

1
Полицаи срещу протестиращи от "Възраждане" за водата на Перник
Полицаи срещу протестиращи от "Възраждане" за водата на Перник Снимка: Юлия Лазарова / Дневник

Полицаи срещу протестиращи от "Възраждане" за водата на Перник

Очевидно властта се е сетила да възложи на Института по психология към МВР да направи психологически профил на "умните и красивите". С цел, разбира се, да се възползва от онези техни страни от характера, които не са чак толкова умни или красиви, пише Евгений Дайнов в Дневник.

Какво знаем за "умните и красивите" – или поне за онези особено шумни техни представители, които бушуват в социалните медии и във форумите на непокорните медии?

Знаем няколко неща:

- Те са "десни антикомунисти" и затова винаги надават ухо на базисното послание на ГЕРБ: "Може да сме всякакви, ама ви пазим от комунистите". Справка: гласуването в София на втория тур на кметските избори.

- Те са "русофоби". Смятат всичко, идващо от Русия, за зло. Затова подкрепят властта всеки път, когато тя се напъне (под непреодолим външен натиск, разбира се) да направи нещо, което не е по вкуса на Кремъл.

- Те не реагират особено на теми като човешки права, върховенство на закона и защита на природата. Затова мълчат за Истанбулската конвенция, но са склонни да подкрепят властта всеки път, когато тя стовари вината за някакво природно безобразие върху зелените с фундаменталния въпрос: "Къде бяха "зелените", когато...?".

Тези неща обитателите на протестните хабитати си ги знаем. Очевидно, те вече се знаят и от властта. А това обяснява неочаквани наглед случки от последните седмици.

Няма никакво поемане на отговорност за източените язовири, нито за отровения въздух, нито за горенето на боклуци (на повечето места причиняващо отравянето на въздуха). На "зелените" беше подхвърлена главата на любимия им враг Нено Димов. За всичко останало властта държи към гражданството откровено подигравателен тон: "нещо сте се изнежили"; "софиянци много забогатяха и затова имат претенции". В Столичния общински съвет всекидневно вървят подигравки със съветниците и районните кметове от "Демократична България".

Властта си позволява този тон защото очаква, според профилите, които е направила, "зелените" вече да си траят, а останалите умно-красиви да не искат оставки. Защото все пак ГЕРБ ги пази пази от комунистите.

Особено активен по отношение на така профилираните умно-красиви е главпрокурорът Гешев. Удовлетвори тяхното "русофобство" с някакви полудействия против руските отровители на Емелиян Гебрев и полуизказвания по темата "руски шпиони". Междувременно държавата (в лицето на Търговския регистър) тества температурата на водата, като отказва да впише същия този Гебрев като собственик на "Дунарит" въпреки съответните съдебни решения. След като тук отпор нямаше - няма как и да има, като знаем отношението на профилираните "умно-красиви" типажи по въпроса с върховенството на закона и правата – Гешев направи втора, голяма "русофобска" крачка. Започна да преследва президента Радев, когото профилираните "умно-красиви" наричат "льотчика", бидейки убедени, че той е агент на Кремъл.

Може би най-хитрият ход на властта беше активирането на следовниците на варненеца с прозвището "Костя Копейкин" да се дегизират като перничани и да се опитват да щурмуват регионалното министерство. Полицията отговори с насилие и лютив спрей. Според профилите на властта, "умно-красивите" трябва да са доволни: българската власт отблъсна нападение на руски агенти. Колко "жълтопаветници", оттук нататък, ще излязат да подкрепят автентичен протест на перничани? Колкото излязоха оня ден на протеста срещу Гешев...

Отнасят се с нас като с идиоти, защото от години им даваме поводи да си мислят, че сме идиоти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари