ГЕРБ издигна единодушно Пламен Стоилов за втори мандат

2
Пламен Стоилов - кмет на град Русе
Пламен Стоилов - кмет на град Русе

Общинското събрание на ГЕРБ издигна единодушно кмета на Русе Пламен Стоилов за втори мандат на предстоящите местни избори, съобщиха от местната централа на партията. Нoминиpaни са и кaндидaт-кметовете за 13 населени места в oбщинaтa, където щe имa пpяк избop наесен. Пpoтoкoлитe c вcички peзyлтaти щe се изпpaтят в изпълнитeлнaтa кoмиcия нa ГЕРБ, кoятo щe yтвъpди избраниците.

СДС вече обяви, че се отказва от кандидат-кмет на Русе в полза на коалиционните си партьори в Реформаторския блок /РБ/. Целта е РБ да се яви наесен с общ кандидат и листа. Още не е уточнено дали всяка партия в РБ ще настоява за квоти и избираеми места. Реформаторите няма да подкрепят кандидатурата на депутата Искрен Веселинов от Патриотичен фронт /ПФ/ за русенски градоначалник. Той настоява за местните избори да се повтори наицоналната коалиция ПФ /НФСБ+ВМРО/.

Бившият кмет и общински лидер на БСП в Русе Божидар Йотов е най-вероятният кандидат на социалистите. С АБВ се преговаря за общ кандидаткмет и отделни листи за общински съветници. От АБВ вероятно ще издигнат за бъдещ градоначалник общинския им председател Стелиян Стефанов.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари