ГЕРБ иска оставката на Иво Пазарджиев

4
Летище Русе да се превърне в паркинг за тировете!?
Летище Русе да се превърне в паркинг за тировете!?

Летище Русе да се превърне в паркинг за тировете!?

Оставката на председателя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев, отказ или поне намаляване на възнагражденията на общинските съветници, председателя на ОбС и кметския екип до края на мандата и превръщането на летище Русе временно в паркинг за тировете – това са предложенията, които ще внесат съветниците от ГЕРБ и СДС на следващата сесия на местния парламент. Те ги обявиха не пресконференция след края на несъстоялото се заседание на ОбС, предаде Русе Медиа.

Предложението за проблема с тировете, което така и не бе представено на сесията, бе обявено от Деян Недков от СДС. Той стъпва на опита на други градове, близки до гранични пунктове. Идеята е до изграждането на буферния паркинг временно за тази цел да се използва летище Русе, което може да събере около 2000 камиона. С добра организация единствено проблем може да има за пътуващите от Щръклево и Нисово към Русе, обясни Недков. По думите му този вариант е бил използван в Хасково, където бившето военно летище „Узунджово“ е станало временен паркинг за камионите на „Капитан Андреево“ преди две години.

Съпредседателят на групата на СДС Станимир Станчев обясни, че за първи път се случва Общинският съвет в Русе да бъде бламиран от своя председател. Според Станчев в Русе има много проблеми, които явно БСП и поддържниците им не смятат за важни, но те съществуват.

„Времето на БСП обаче свърши, след година и половина има местни избори и Русе ще се освободи от т.нар. „коалиция на провала“. По отношение на парите, които извънредната сесия щяла да струва на бюджета – около 50 000 лв., това означава ли, че общината е в лошо финансово състояние? Нека тогава съветниците и кметският екип се откажат от възнаграждения – изцяло или в процент, до края на мандата“, каза Станчев.

Председателят на групата на ГЕРБ Орлин Дяков коментира на свой ред, че когато има проблеми в един град, старейшините се събират да ги решават. Но според него БСП говорят само за политика и пари, а кметът, въпреки че е положил вероятно много усилия за решаване на въпроса с тировете, е трябвало да бъде наясно с него отдавна – всяко лято румънците пътуват до курортите у нас и в чужбина, а войната през февруари логично е довела до увеличен трафик.

„Кметът трябва да стои в София, а не в Русе, докато проблемите се решат“, каза Дяков. Според него кметът и Общинският съвет са длъжни да се намесват винаги, когато става въпрос за града им. Той заяви още по отношение на проекта на ВиК, че не може да се призовават гражданите да съдят ВиК, тъй като това на практика е призив да съдят общината, която има 29 % дял в дружеството.

Съпредседателят на СДС Елеонора Николова действията на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев като „безпрецедентни“, предвид дублирането на днешната сесия от вчерашната среща. И докато на нея е имало и представители на институции, днес на заседанието на местния парламент не присъства никой. Затова СДС ще внесе искане за освобождаването на Пазарджиев от председател на ОбС, за да може да се посвети той изцяло на адвокатските си ангажименти.

Зам.-председателят на ОбС и зам.-председател на групата на ГЕРБ Наталия Кръстева изрази съмнения, че държавните институции изобщо са били поканени на днешната сесия, въпреки че Иво Пазарджиев в залата заяви, че го е направил. Тя запита в какво качество той е организирал вчерашната среша в общинска зала, пуснато ли е било искане за това неформално събитие до общината и била ли е платена такса за ползването на зала „Европа“ в Доходното здание.

„С неявяването си днес на сесията колегите от другите политически сили доказват, че за тях поставените въпроси за тировете и водния проект са маловажни. Те омаловажиха мнението на 15 000 русенци, гласували за ГЕРБ и СДС през 2019 г. Гражданите обаче ще дадат своята оценка на изборите. Призовавам да сложим край на политическото лицемерие“, заяви Кръстева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    И ко
    Щтръклево ще е яко супер много умно
  • 3
    11
    да
    „ДЕН НА МАЙСТОРА“ ЗА КМЕТА МИЛКОВ, КМЕТА НЕДЕВ, КМЕТА ЕНЧЕВ И СИЕ… Русе, 26 август 2022 г. Днес т. нар. кмет на общината в Русе се изгаври за пореден път с проблемите на населението на Русе и региона, като нарече петъчния ден – „Ден на майстора“ по повод на участието на част от общинските старейшини в бламираната от партията му и партизанската им коалиция свикана извънредна общинска сесия по повод проблемите с движението и изкопите в Русе и общината… Популисткото свикване на обществени срещи извън общинския съвет и позьорското му участие в тях граничи с некадърност и незаинтересованост към проблемите на голяма част от русенци живущите в Мартен, Сандрово и други населени места от община Русе. Но някой замисли ли се защо не се състоя днешната извънредна сесия на Общинския съвет?! Като изключим всички несъстоятелни и безлогични доводи на т. нар. и председател на ОбС – Русе – причината е само една и никой дори и не е подозирал за нея… Тя се изразява в планиран за днес в работно време, петък – 26 август 2022 година тийм – билдинг на Отдел „Транспорт“ в дебрите на планината в общинското имение на Късовци… Докато русенци се надяваха да намерят отговор на проблемите с движението на тировете и разкопаните улици, една общинска служителка, интимно близка до ресорния по транспорт зам. кмет Димитър Недев – не и без неговото съгласие организира тим-билдинг на Късовци и за замазване на очите – включи в него и участието на служителите от собствения си образователно-спортен отдел… Два отдела на милеещият и заинтересован за проблемите на Русе кмет Милков - в петък не работят в РАБОТНО ВРЕМЕ, а пътуват с автобус към планината за да се вихрят на бурни софри и оргии начело на два ресорни зам. кмета – транспортният ДИМИТЪР НЕДЕВ и образователно-културният ЕНЧО ЕНЧЕВ… Това не е ли скандално. С каква наглост кметът Милков говори за петъчният ДЕН НА МАЙСТОРА, когато собствените му служители ресорни по перо транспорт ги няма на работа и са по забавления – граничещи с прийоми от библейските Содом и Годом… Същата образователна организаторка на бурния купон в Късовци е небеизвестна с интимните си похождения над не един общински служител и й се носи общата слава… Тя е толерирана от няколко общински „светила“ – Председателят на общинския съвет, неин съученик и още нещо…; нейния покровител и на сърцето и на чаршафите й – зам. кмет по транспорт Димитър Недев… и другият – по далавери – зам. кмет по култура и образование Енчо Енчев… Последния с има имот в Късовци и празнуващите в петък две общински структури му отиват на крака… РУСЕНЦИ ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА?!? МЕДИИ, ДОКОГА ЩЕ МЪЛЧИТЕ!?! НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА КМЕТА И ЦЕЛИЯТ МУ ЕКИП!!! За сведение на гражданите – тези които трябва да решават проблемите с транспорта – купонясват по общински вили и в планината с парите на същите тези нещастни граждани - данъкоплатци… А вие закъснявате за работа, газете по дупки и си трошете автомобилите… Но какво да се прави – петък е – ДЕН НА МАЙСТОРА ЗА КМЕТА МИЛКОВ И ЕКИПА МУ!
  • 5
    10
    Мари
    ГЕРБ ли са бягай на далече ако няма далавера за тях 100 причини ще намерят в теб че все нещото не е свършено а те са топа те направиха цяла България
  • 11
    9
    Как така
    Ще решаване игнорирайки кмета на селото или тировете ще хвърлят над уличното платно. А областния къде се е покрил. Вие у ред ли сте бе
  • 16
    8
    Ненормалници
    Как ще паркираш типове в Щръклево, нали всички къщи покрай улицата ще се намерят, а всички скептични ями ще пропаднат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари