Георги Свиленски: ГЕРБ са заложили корупцията в закона и при пътищата

0
Затова те казват, че всичко е законно, само че това нещо трябва да го променим
Затова те казват, че всичко е законно, само че това нещо трябва да го променим Снимка: БГНЕС

Затова те казват, че всичко е законно, само че това нещо трябва да го променим

„Ние от 4-5 години говорим в тази зала, че корупцията е заложена в закона. Затова те казват, че всичко е законно, само че това нещо трябва да го променим. За да не може след време нас да ни обвиняват, че през законодателството вкарваме корупция, от която след това някой се възползва.“

Това заяви по отношение на ГЕРБ председателят на парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски, по време на дебатите за начина на отпускане на парите за строителните работници. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

От парламентарната трибуна той обясни, че по време на управлението си ГЕРБ, под формата на текущи ремонти, възлагат основни ремонти на пътища, а през 2021 година променят закона, където казват какво е текущ ремонт и какво е основен.

„Тоест какво правят – корупционна практика, която са направили с възлагането и нарушаването на закона. Така 700 милиона стават 3 милиарда и половина - когато вместо текущи ремонти възлагаш основни ремонти, 5 пъти се увеличава прогнозната стойност“, поясни той.

Народният представител от БСП Манол Генов внесе яснота за корупционната практика: „В 44-ото Народно събрание се появява едно допълнение. Добавя се само едно изречение, с което се оправдават нарушенията, които са били извършени по отношение възлагането на ремонти . Ние от БСП бяхме против, но тогавашната коалиция имаше необходимото мнозинство и си направи законодателна индулгенция“, обясни социалистът. По думите му добавяйки тази друга формулировка, ГЕРБ успяват да обвържат законодателно свършените от тях безобразия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Да бе
    Заложи ли са я в голата ти глава комунистическа. Вие с тях сте от един сорт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари