Георги Семерджиев: Момиче кара, нямам спомен за катастрофата

0
Подсъдимият отрече да употребява наркотици, както и да е шофирал с фалшива книжка
Подсъдимият отрече да употребява наркотици, както и да е шофирал с фалшива книжка Видео: bTV

Подсъдимият отрече да употребява наркотици, както и да е шофирал с фалшива книжка

За първи път подсъдимият за тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх" от миналото лято Георги Семерджиев проговори в съдебната зала. Според версията му той не е бил зад волана, предава bTV.

Пред съда Семерджиев разказа нова версия, според която момиче е шофирало автомобила, а друго е било на задната седалка. По думите му той бил само пасажер. Семерджиев заяви, че няма спомен за самата катастрофа, при която загинаха две млади жени.

Не помни и как точно се е прибрал в дома си след фаталния инцидент. Отрече да употребява наркотици, както и да е шофирал с фалшива книжка.

За вечерта на фаталната катастрофа Семерджиев нямал никакви спомени. Твърди, и че не е шофирал.

Вие ли управлявахте автомобила?

Не.

Кой?

Друг човек, не съм аз. Искаше автомобила като Rent a car. Под наем.

Минути по-късно подсъдимият разказа пред съда, че в колата бил с две момичета. Те наели автомобила, а той седял отпред като пътник.

Къде точно се возихте?

На пасажерското място отпред. Бяха две момичета и аз.

Кой кара колата?

Момиче.

Ако видите тези момичета ще ги разпознаете ли?

Да.

Как се казват?

Заради медиите не искам да кажа.

Как си направихте срещата?

Писахме си в Инстаграм.

Защитата му поиска двете жени да бъдат разпитани, но след като имената им не бяха предоставени, съдията отказа да ги призове.

Разбрах днес от обясненията на подсъдимия кои са тези момичета може да ви каже подсъдимия, аз не знам кои са те“, каза адвокатът на Семерджиев Мирослав Христов.

Съдът установи противоречия в обясненията на Семерджиев, като цитира негови показания пред следствието.

Първата версия е, че е бил отвлечен, втората сега, че две момичета в Инстраграм са искали автомобила Rent a car?

Мирослав Христов: Точно така.

Според вас това разминаване за какво говори?

Той трябва да ви каже.

А за вас това разминаване притеснително ли е ?

Да.

И днес Семерджиев запази мълчание. При фаталния удар едното момиче загива веднага, а другото - първо изпада в кома, а минута-две по-късно издъхва, обясниха пред съда вещи лица.

При първата пострадала ударът е със скорост над 155 км/ч, вторият удар на тротоара е също много силен – със скорост над 60 км/ч. При този механизъм практически смъртният изход е бил безусловен“, обясни Станимир Карапетков.

Според обвинението не е имало две момичета в автомобила, а това е защитна версия на обвиняемия. Ако е имало момиче на задната седалка, то също е щяло да загине вследствие на силния удар със скорост 166 км/ч., каза още прокурорът по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Отегчен до 4
    За чий му е някой да те плюе? Преди 40-50 години изобщо нямаше да се стигне до ареста му. За медийно отразяване в "Работническо дело, Отечествен фрот или Земеделско знаме" изобщо да не говорим. Щеше да има карта с надпис "Партиен контрол". Милиционерите се насираха като я видят.
  • 5
    4
    daskal
    Ще ме оплюете, но ми идва да го кажа... Имаше си и някои положителни неща в онова време отпреди 40-50 години. Искам да го видя този боклук как би се гаврил тогава.
  • 8
    3
    Gftrew
    Как се прави на откачалка и си прави гаргара със съда?!!! Кой знае на кого от високите етажи, движи канала за наркотици?! Той е наясно,че с нашия корумпиран съд може да си прави каквото си иска. Накрая ще излезе,че той си е бил в къщи пред телевизора,а някой го е накиснал! В каква държава живеем? Тази долна отрепка,до сега трябваше да е осъден и то на строг режим !!!
  • 17
    2
    12345
    Играе си човека!Забавлява се урода!!!!Няма да се учудя,следващия път да каже,че извънземен е бил зад волана!!!!
  • 21
    1
    Минувач
    Бе обесете го на някой стълб тоя урод безподобен. После в екарисажа. Двама човека затри, сега циркове разиграва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари