Георги Георгиев: София е раздирана от гонки

0
Не може 15 патрулки да се грижат за 1 милион коли, обясни председателят на СОС
Не може 15 патрулки да се грижат за 1 милион коли, обясни председателят на СОС Видео: NOVA

На бул. „Сливница” за месец са засечени 13 000 с превишена скорост, обясни председателят на СОС

Полицията да си влезе в ролята и да излезе по улиците в София. Това поиска председателят на СОС Георги Георгиев, предава NOVA.

Вече 2 дни поред жителите на столичния район „Илинден” се събират на символичен протест на мястото, на което двама млади души изгубиха живота си. Техните искания - повече мерки на пътя.

Инцидентът предизвика и свикването на извънредно заседание на Столичния общински съвет този четвъртък, на заседанието е поканен и вътрешният министър.

Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда при положение, че в София има 1 милион автомобили. За 70 000 коли трябва да следи една патрулка”, каза Георги Георгиев.

От 7 юли миналата година досега при всякакви поводи обясняваме и искаме от МВР повече жива сила по улиците на София. От катастрофата на бул. „Черни връх” до днес нищо не се промени в отношението на МВР. В София има три камери за скорост. Как ще контролират скоростта, без да глобяват?”, попита общинарят.

Градът е раздиран от гонки, категоричен е Георгиев.

Таблата за скорост засичали ужасяващи данни.

„На този булевард таблото, което е на 1 км от мястото на произшествието, е засякло за 1 месец 13 000 нарушения. Най-високата скорост засечена от нас е 148 км/ч.”, продължи Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Indianec v BG
    Тя полицията е на улицата, ама "респекира" избирателно. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари