Георг Георгиев: ГЕРБ предложихме 24 май за национален празник

1
Депутатът припомни, че ГЕРБ са инициатори на предложението, което залегна в проекта за конституционни промени на ПП-ДБ
Депутатът припомни, че ГЕРБ са инициатори на предложението, което залегна в проекта за конституционни промени на ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Депутатът припомни, че ГЕРБ са инициатори на предложението, което залегна в проекта за конституционни промени на ПП-ДБ

С публикация във Фейсбук, Георг Георгиев изтъкна, че ГЕРБ са първите вносители на предложението 24 май да бъде обявен за националния празник на България. Такова предложение НС гласува още през май миналата година, а сега е част от проекта за конституционни промени, внесен от ПП-ДБ.

"ГЕРБ предложихме 24 май да бъде приет за национален празник. Предложихме го миналата година. Така изглеждаха резултатите от гласуването. Нищо не искам да кажа", написа Георгиев. По-рано днес "Продължаваме промяната-Демократична България" представиха своя проект за конституционни промени. Сред предложенията е националният празник на България да се отбелязва на 24 май, като денят бъде преименуван на "Ден на българското слово, просвета и култура и на кирилицата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Гост
    Георгинамайкативизсипаниягъз
  • 2
    5
    Анчо
    РЕФЕРЕНДУМ!!!Георге,....всъщност,айде няма да те обиждам.
  • 5
    4
    плюс-минус
    Кириакстефчовците искат да се премахне 3 март като национален празник, защото си мразят от сърце Русия.
  • 6
    3
    Пу, да....
    Тиебамайката, брадясал, прост, ГЕРБаджийски боклук!
  • 10
    2
    Псевдо политици и псевдо народ
    супер , ще празнуваме 2ма гърци писали за Великоморавия азбука ( а не учениците им дето са създали кирилицата ) ... мн обединително ми стана, голяма гордост ще е. така най-обичам решения взети от модни политически тенденции, без допитване до народа и то за дата, която да го обединява ....ама прост народ - нагли политици
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари