ГДБОП арестува мъж, разпространявал материали със сексуално насилие над деца

0
Задържан е 41-годишен жител на Стара Загора
Задържан е 41-годишен жител на Стара Загора

Задържан е 41-годишен жител на Стара Загора

Специализираната операция на служители от сектор „Борба с организираната престъпност“ - Стара Загора и киберексперти от Дирекция „Киберпрестъпност“ – ГДБОП е проведена днес на територията на областния град. Действията са реализирани под наблюдението на районната прокуратура във връзка с образувано досъдебно производство за притежание и евентуално разпространение на детска порнография.

В хода на спецакцията е задържан 41-годишен жител на Стара Загора. Според първоначалните данни от разследването мъжът съхранявал с цел разпространение порнографски материали, за създаването на които са използвани малолетни и непълнолетни. При извършените в дома на задържания процесуално-следствени действия е иззет компютър, съдържащ стотици хиляди файлове, доказващи престъпната му дейност.

С полицейска мярка за срок до 24 часа мъжът е оставен в ареста. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари