Газовата връзка с Гърция е завършена на над 90%

2
Според Кирил Петков трасето ще бъде завършено до края на юни
Според Кирил Петков трасето ще бъде завършено до края на юни

Според Кирил Петков трасето ще бъде завършено до края на юни

След церемонията при старта на строителството на терминала за втечнен природен газ край Александруполис премиерът Кирил Петков инспектира газовата връзка с Гърция.

Строителите дадоха уверение на министър-председателя, че газоразпределителната станция до Комотини ще бъде готова до края на май, предава bTV.

Целият проект е завършен на над 90% и според Кирил Петков оптимистично трасето ще бъде завършено до края на юни, а тестове вече са започнали.

Така че и срокът за тестване на трасето ще бъде съкратен. Кирил Петков заяви, че газ по новото трасе Гърция – България ще потече още преди септември.

На въпрос на bTV колко е в момента цената на газа за България, той заяви, че все още изчисления се правят и до дни ще стане ясно на каква цена купуваме в момента газ.

Премиерът добави, че „Газпром“ е започнало предоговаряне цената на газа със своите партньори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари