"Гапром" спря транзита през Австрия

0
"Газпром" казва, че проблемът се дължи на регулаторни промени в Австрия
"Газпром" казва, че проблемът се дължи на регулаторни промени в Австрия

Доставките на руски газ за Италия за деня са преустановени

Руската газова компания "Гапром" заяви днес, че транзитът на газ през Австрия е преустановен, след като австрийският газов мрежов оператор е отказал да потвърди така наречените транспортни номинации, предаде Ройтерс и БТА.

Номинациите за транспортиране на газ са документи, в които се набелязват заявените количества газ за деня за транспортиране и доставки.

В изявление в "Телеграм" "Газпром" казва, че проблемът се дължи на регулаторни промени в Австрия и допълва, че работи съвместно с италианските потребители на транзитния газ за разрешаване на проблема.

По-рано днес италианската енергийна компания "Ени" заяви, че доставките на руски газ за Италия за деня са временно преустановени. Италия получава газ по газопровод, влизащ в страната от Австрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари