Австрия ще продължи да купува руски газ

2
OMV има дългосрочен договор с държавната компания "Газпром“
OMV има дългосрочен договор с държавната компания "Газпром“ Снимка: Фейсбук

OMV има дългосрочен договор с държавната компания "Газпром“

Австрийската компания OMV възнамерява да продължи да купува газ от Русия и в бъдеще, като вземе предвид дългосрочния договор с държавната компания "Газпром“, заяви в интервю изпълнителният директор Алфред Щерн, цитиран от британския вестник The Financial Times и агенция "Фокус".

"Докато руската страна доставя, ние ще продължим да получаваме тези количества от "Газпром“, подчерта Стърн.

По думите му, ако бъдат премахнати някои източници на газ, като руските, цената на горивото ще се увеличи. Затова Австрия ще продължи да използва тези източници за собствената си сигурност. Освен това газът от Русия не попада под западните санкции, отбеляза още той.

OMV ще отдели 2 милиарда евро за пускането в експлоатация на газовото находище Neptun Deep в Черно море, съвместно с румънската Romgaz. Предварителната дата за стартиране на проекта е планирана за 2027 г. Благодарение на него на европейския пазар ще бъдат доставени около 100 милиарда кубически метра газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Sтанко
    Че ние да не горим български газ през турски поток???
  • 17
    1
    ...
    На Австрия никой не смее да и гъкне, гони си интереса и грам не и дреме за американските настроения. Крайно жалко, че няма кой да го стори и у нас. У нас само курви продажници и педерасти. Все изчадия антибългарски.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари