Германската полиция предотврати опит за държавен преврат

0
Арестувани са 25 души, членове на крайнодясната терористична група "Граждани на Райха"
Арестувани са 25 души, членове на крайнодясната терористична група "Граждани на Райха" Снимка: Sebastian Kahnert / dpavia AP

Арестувани са 25 души, членове на крайнодясната терористична група "Граждани на Райха"

Германската полиция проведе днес мащабна операция, в рамките на която са извършени 25 ареста, предаде АФП, цитирана от БНР. Задържаните са членове на крайнодясна "терористична група", заподозряна в планиране на атака срещу парламента, съобщиха федерални прокурори.

Арестуваните членове на организацията "Граждани на Райха" са заподозрени в "извършване на конкретна подготовка за нахлуване в парламента на Германия на малка въоръжена група", се казва в съобщението на прокуратурата. И че целта им била насилствено да премахнат съществуващия държавен ред в страната.

Акцията е обхванала 11 германски провинции, а също Австрия и Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Име
    Беше въпрос на време. Едва ли това ще е последния такъв случай. Европа отдавна не е онова което беше до 20 век и малко след това.
  • 2
    2
    Слава Германии
    Слава Германии,Слава Германии,это будет интересно если я услышу этот приятный крик.В чем будет причина
  • 2
    1
    18
    Жалко, че не са успели
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари