Наводнение взе жертва в Австрия

0
Опасно време продължава да мъчи Европа
Опасно време продължава да мъчи Европа

Опасно време продължава да мъчи Европа

Наводнения в австрийската провинция Каринтия, след като местна река е излязла от коритото си.

53-годишен мъж се е удавил в придошлите води. През почивните дни поройни дъждове причиниха сериозни материални щети не само в Каринтия, но и в провинция Щирия. Наводнени са стотици жилищни постройки, разрушена е инфраструктура, предаде БНТ.

Междувременно продължават пожарите на италианския остров Сардиния. Според местни медии около 600 души са евакуирани от съображения за сигурност. Стотици огнеборци се опитват да овладеят стихията в района на Каляри. Гаси се и от въздуха.

Заради бушуващите пожари в Кипър беше задействан Европейският механизъм за гражданска защита. В потушаването на пламъците се включиха редица европейски държави, както и съседните Израел, Ливан и Египет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари