Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Г-н Москов, това е абсолютна трагедия!

0
Обръщение към здравният министър Петър Москов
Обръщение към здравният министър Петър Москов

Обръщение към здравният министър Петър Москов.

Г-н Москов, аз съм една обикновена жена от народа. 

Вярно е, че не разбирам много неща, но честно казано съм разочарована от системата на здравеопазването, и не само аз.

Преди трябваше да се осигуряваме цели три години докато сега вече са пет. Не разбирам защо, след като почти всичко не е по здравна каса, а къде отиват парите на толкова много хора?

Аз съм по чужбина от 2001 година, и до сега и нямам осигуровки в България. И защо да се осигуряваме тук, след като се осигуряваме в чужбина. А и да дойдем в България да се лекуваме си плащаме абсолютно всичко. Вярно е, че не съм осигурена през целия период, но когато съм била в България, или съм била без работа, или съм попадала на работа без осигуровки. А защо съм работила без осигуровки? Защото е трябвало да си плащам сметките,  понеже не мога да крада.

Знаете ли г-н Москов, през 2014 година майка ми падна и си счупи крака. Тя беше пенсионерка на 77 години с 220 лева пенсия, а аз нямах сумата която ми поискаха за операцията.

Поискаха ми 1750 лева + 250 лева за бинтове и не знам още за какво. А по-лошото беше, че когато отидох да я изпишат от болницата ми казаха, че не било 1750 лева ами ставало въпрос само за 1200 лева. Аз обаче им казах че нямам парите и майка ми трябва да бъде изписана. Лекарят с кого разговарях се обърна към мен и ми каза, да ни си мисля, че ако изпиша майка си ще ми излезе по евтино.

Да г-н Москов, това е абсолютна трагедия! 

Операцията и болта, който трябваше да сложат на майка ми не било по здравна каса. След като се разплаках, лекарят изчисли сумата, която възлиза на 80 лева за престоя на моята майка в болницата от 10 дни. Платих си и 30 лева за линейката и прибрах майка си вкъщи. Срамота!

Преди десет дни тръгнах със съпруга ми по доктори. Той трябваше да постъпи в болница, за да му се направят някакви по-специални изследвания, които също не били по здравна каса. Прегледа възлизаше 50 лева а престоя близо 700 лева. Съжалявам, но който не разполага с пари за да се лекува, умира! Но какво ли ви интересува и знам със сигурност дори, че няма да си направите труда да прочетете това което съм написала. Но все пак, ако това се случи, моля помислете над това и направете нещо, за да се подобрят нещата. Казвам Ви това, защото аз няма да спра да пиша.

Моля да бъда извинена за допуснатите грешки, благодаря предварително.

Автор: А.А.
(Автор: А.А. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари