Г-7: Няма да признаем границите, които Русия се стреми да наложи силово

1
Те увериха, че ще разширят икономическите санкции срещу Кремъл, като приканиха Китай да не подкрепя Русия
Те увериха, че ще разширят икономическите санкции срещу Кремъл, като приканиха Китай да не подкрепя Русия Снимка: БНТ

Външните министри от НАТО обсъждат на неформална среща в Берлин помощта за Украйна

Съюзниците ще разговарят и с представителите на Финландия и Швеция.

Г-7 няма да признае границите, които Русия се стреми да наложи силово с водената от нея война с Украйна, това се казва в заключителна декларация на първите дипломати на Г-7, след края на тридневната им среща в Германия. Те отново призоваха Москва да прекрати военните действия и потвърдиха подкрепата си за Киев, предаде БНТ

Седемте най-развити икономики смятат да ускорят усилията, целящи да сложат край на зависимостта от руската енергия.

Те увериха, че ще разширят икономическите санкции срещу Кремъл, като приканиха Китай да не подкрепя Русия в агресията ѝ срещу Украйна. При представянето на резултатите от срещата на Г-7 външният министър на Германия коментира и членството на Финландия и Швеция в НАТО.

"В нашата декларация още веднъж ясно подчертаваме - никога няма да признаем промени в границите, които Русия иска да наложи с военна сила. Украинските мъже и жени показаха невероятен кураж и решимост да спрат руското нападение в големи части от страната. Но за да имат шанс в тази неравна борба, ние ще продължим да помагаме. Ще го направим, като предоставяме оръжия, помощ за хората, финансова подкрепа и преди всичко като гарантираме, че украинската държава ще продължи да функционира. Не НАТО подтикна Швеция и Финландия да се присъединят, руският президент с действията си ги тласна към Алианса. Финландия и Швеция искат да живеят в мир със съседите си", заяви Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    ...
    палячовци, сякаш на някой му дреме за вашите признания. никой не ви бръсне за нищо. Фак америка вива Русия !
  • 7
    1
    Хари
    И какво ще стане, като не ги признаят? Северен Кипър като не е признат, нещо? https://www.youtube.com/watch?v=zMj5qD0sJ6Q
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари