Френският парламент окончателно одобри ваксинационния сертификат

0
Това означава задължителна ваксинацията за достъп на различни обществени дейности като спорт, култура, заведения
Това означава задължителна ваксинацията за достъп на различни обществени дейности като спорт, култура, заведения Снимка: ЕПА

Разпоредбата трябва да влезе в сила от края на следващата седмица

Френският парламент окончателно одобри ваксинационния сертификат, който ще дава достъп на французите до редица обществени места.

Без изненади Националното събрание на Франция прие на второ четене закона за преминаването на санитарния сертификат във ваксинационен, информира БНР.

Разпоредбата трябва да влезе в сила от края на следващата седмица. Тя ще направи де факто задължителна ваксинацията за достъп на различни обществени дейности като спорт, култура, заведения.

Междувременно от днес изтича валидността на близо 600 000 зелени сертификата заради ненаправена трета доза ваксина.

Мярката засяга пълнолетните французи, ако са минали повече от седем месеца от последната им инжекция или преболедуване от Covid 19.

За загубилите сертификата засега тестовете важат, но само 24 часа и са на техни разноски.

От друга страна административният съд на Париж отхвърли наредбата за носене на маски на открито като прекалена и ограничаваща свободата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари