Откриха фотоизложбата „Вечна вяра: Православието в Светите земи“

0

Зам.-кметът Наталия Кръстева откри фотоизложбата „Вечна вяра: Православието в Светите земи“ с автор израелският фотограф г-жа Дафна Тал.

Изложбата е организирана съвместно от Посолството на Израел в София и Художествена галерия - Русе, в сътрудничество с Община Русе. Тя е съставена от 38 художествени фотографии, отразяващи непреходността на православието от зараждането му по Светите земи до днес.

На откриването присъстваха още зам.областният управител на Област Русе Валентин Колев, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, както и посланикът на Израел в София - Н.Пр.г-жа Ирит Лилиан.

Г-жа Кръстева поздрави всички присъстващи от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „За нас е чест град Русе да е домакин на събитието и жителите на града ни да се докоснат до таланта на фотографа г-жа Дафна Тал, чиято изложба е символ на буден дух и любов към изкуството и творчеството“, допълни зам.-кметът.

Проектът е дело на израелския фотограф г-жа Дафна Тал, а осъществяването му става под ръководството на д-р Нисан Н. Перез, консултант и куратор, вицепрезидент на Института по фотография „Шпилман“ в Тел Авив. „Вечна вяра: Православието в Светите земи“ се ражда от 2013 до 2015 г. в резултат от сътрудничеството на Дафна Тал с Руската и Гръцката православни църкви.

Изложбата ще може да се види до 24-ти август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари