„Блок 14“ представя първа по рода си фотографска и словесна акция

0

От вчера фамилната къща на наследниците на Панайот Хитов приютява първата по рода си фотографска и словесна акция в Русе, носеща името „Напред в миналото"

Тя е част от проекта на Сдружение за изкуство и култура „Блок 14“, финансиран от Национален фонд „Култура“, и е дело изцяло на русенски творци.

Нашата изложба всъщност се разглежда с книжка“, заявява с усмивка кураторът и актриса в ДТ „Сава Огнянов“ Евгения Явашева. В нея грижливо са събрани 20 стиха, написани от Мая Ангелова и Владислав Атанасов. Редовете са посветени на всеки от фотосите, запечатани от фотографите Димитър Митев, Явор Седянков, Мартин Попов, Ваня Младенова и Асен Николов.

Проектът е вдъхновен от къщата, в която артистите от "Блок 14" творят вече почти година.

Специален гост на откриването бе пианистът Илиян Трифонов, който изпълняваше музика от времето на построяването на сградата.

Щастлив съм, че мястото се изпълни с живот след толкова години пустота. Събитията ви привличат все повече почитатели от различни възрасти, а мястото се утвърждава все по-ясно като алтернативен център за култура и изкуство“, благодари на организаторите кметът Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари