Фишовете от мобилни камери отново стават законни

0
Фишовете от мобилни камери отново стават законни
Снимка: Дарик

До седмици електронните фишове от мобилни камери отново стават законни. Два месеца, след като Върховният административен съд (ВАС) определи електронните фишове за незаконни, Комисията по транспорт към парламента предложи промени в Закона за движение по пътищата.

Измененията дават възможност за използване на мобилните камери при регламентирани правила, които ще бъдат разписани в специална наредба, информира Дарик радио.

ВАС определи като незаконни електронните фишове от мобилни камери с мотива, че никъде в закона не са регламентирани условията за тяхната употреба. Това обясни заместник-председателят на транспортната комисия в парламента Георги Свиленски.

По думите му така ще се даде възможност отново да бъдат използвани фишовете от мобилните камери, при ясно регламентирани правила и съответната наредба, предложена от МВР.

Началникът на отдел "Пътна полиция" Антон Антонов обясни, че в МВР имат пълна готовност да напишат необходимата наредба за употребата на мобилните камери. Според него решението на ВАС за отмяна на електронните фишове е увеличило броя на катастрофите и пострадалите при пътни инциденти.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари