Финландия затвори границите си за неваксинираните чужденци

0
Мярката важи и за гражданите на останалите държави от Европейския съюз
Мярката важи и за гражданите на останалите държави от Европейския съюз Снимка: БГНЕС

Мярката важи и за гражданите на останалите държави от Европейския съюз

Финландия забрани влизането на чужденци, които не са ваксинирани срещу COVID-19. Мярката влезе в сила в 14 ч. по Гринуич (16 ч. българско време) във вторник, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Финландското министерство на вътрешните работи съобщи след правителствено заседание, че само отрицателен тест за коронавирус вече няма да е достатъчен за влизане в страната. Чуждестранните пътници ще трябва да представят също така доказателство, че са напълно ваксинирани срещу COVID-19 или са изкарали причиняваното от новия коронавирус инфекциозно заболяване.

Мярката важи и за гражданите на останалите държави от Европейския съюз.

Изключение ще се прави само за чужденци, които не са навършили 16 години, или са от определени групи - с постоянно местожителство във Финландия, дипломати и други.

Миналата седмица финландското правителство обяви, че от вторник ще изисква отрицателен тест за коронавирус от всички хора, влизащи в страната, дори да са ваксинирани срещу ковид, за да спре увеличаването на новите заразени, свързано с появата на новия вариант Омикрон. На заседание по обед кабинетът обаче реши да затегне допълнително правилата. От началото на пандемията във Финландия, с население от около 5,5 милиона души, са регистрирани повече от 236 хиляди случая на коронавирус. Над 1500 от заразените са починали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари