Финансист: Бюджетът на Асен Василев не спазва изискванията на закона

0
Според Димитър Чобанов има сериозно несъответствие със Закона за публичните финанси
Според Димитър Чобанов има сериозно несъответствие със Закона за публичните финанси Видео: NOVA

Според Димитър Чобанов има сериозно несъответствие със Закона за публичните финанси

Финансовият министър Асен Василев обоснова приемането на бюджета за следващата година. От ресорното министерство пуснаха за обществено обсъждане и друг проектозакон за БНБ, който ще се окаже решаващ за валутния борд. Темата в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA коментира финансистът Димитър Чобанов.

Той потвърди, че основната критика към Бюджета е, че е прекалено оптимистичен, а това може да се отрази върху приходната му част. "По-песимистичен сценарий би бил по-подходящ за българския бюджет", категоричен беше експертът.

За съжаление, нашият бюджет – и тазгодишният, и тези до 2026 г., са с прогнозирани с доста по-голям структурен дефицит. В това отношение проектобюджетът, който предлага Министерството на финансите, не спазва изискванията на Закона за публичните финанси, коментира Чобанов, като уточни, че това е „сериозно несъответствие”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари