Фейсбук и Инстаграм временно ще позволяват призиви за насилие срещу руснаци

0
Това е временна промяна в политиката по отношение на речта на омраза
Това е временна промяна в политиката по отношение на речта на омраза

Това е временна промяна в политиката по отношение на речта на омраза

Платформите на Мета ще позволят на потребителите на Фейсбук и Инстаграм в някои държави да отправят призиви за насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на нашествието в Украйна, става ясно от вътрешна кореспонденция, видяна от Ройтерс.

Компанията за социални медии разрешава временно и някои постове в Русия, Украйна и Полша, в които се призовава за смъртта на руския президент Владимир Путин и на беларуския президент Александър Лукашенко, става ясно от поредица от вътрешни имейли до модераторите на съдържание в Европа, съобщи БТА.

Миналата седмица Русия обяви, че забранява Фейсбук в страната в отговор на ограничения на достъпа до руски медии в платформата.

Вътрешните имейли показват освен това, че ще се разрешава да бъде хвален десният украински батальон „Азов“, което обикновено е забранено. Говорителят на Мета Джо Озбърн преди това беше казал, че за момента компанията прави малко изключение за похвали на „Азов“ в контекста на участието му защитата на Украйна и на ролята му като част от Украинската национална гвардия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    3
    БРАВО
    Целият нормален свят е против джуджака и неговата окупаторска хибридна ВОЙНА! Ще свърши като Чаушески у Кадафи накрая! Слава Украiна!!!
  • 7
    2
    краниста
    Тик Ток вече отрито толерира лайфове, в които украински маймуни с маски призовават за смърт на Путин и на Руската армия. С тази глобална подкрепа към всяка маймуна да зове за насилие, крачим към трета световна война.
  • 14
    1
    Да ви ЕПМ
    А срещу чифути? А срещу американци? Че и за един канадец се сещам?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари