Федерика Бриньоне спечели гигантския слалом на Световната купа в Канада

0
Италианката грабна девети успех в дисциплината и общо 22-и в кариерата си
Италианката грабна девети успех в дисциплината и общо 22-и в кариерата си Снимка: Sean Kilpatrick /The Canadian Press via AP

Италианката грабна девети успех в дисциплината и общо 22-и в кариерата си

33-годишната Федерика Бриньоне от Италия спечели гигантския слалом при жените, пореден кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в курорта Мон Тремблан в Канада. Тя грабна девети успех в дисциплината и общо 22-и в кариерата си. Италианката стана и най-възрастната победителка в гигантски слалом при дамите в Световната купа, а освен това се изравни по победи със сънародничката си София Годжа, информира БТА.

Бриньоне даде общо време в двата манша 2:14.95 минути. По-рано през деня италианката оглави класирането и в първия манш с 1:06:50 минути, изпреварвайки шведката Сара Хектор с 0.11 секунди и Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 0.35 секунди.

Втора днес в гигантския слалом на канадска земя се нареди словачката Петра Влъхова, която направи добър втори манш и бе по-бавна с 0.21 секунди от времето на Федерика Бриньоне.

Носителката на Световната купа Микаела Шифрин (САЩ), която бе пета след първия манш, се пребори за трето място в състезанието, изоставайки на 0.29 секунди от победителката.

Бриньоне се изкачи до петото място в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини с 220 точки. Лидер е Микаела Шифрин с 410 точки, следвана от Влъхова с 346 и завършилата четвърта днес Сара Хектор с 274 точки.

В подреждането за малката Световна купа в дисциплината води Лара Гут-Бехрами с 245 точки. Бриньоне е втора с 220, а на трето място се намира Петра Влъхова със 166, на 6 точки пред четвъртата Шифрин.

За утре в Мон Тремблан е предвиден още един старт в гигантския слалом при жените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари