Европа ни натиска за поименни билети във влаковете

0
Западноевропейските страни настояват за повече международни патрули
Западноевропейските страни настояват за повече международни патрули

Западноевропейските страни настояват за повече международни патрули по основите железопътни гари и въвеждане на билети с имената на пътниците. Това гласи съвместното заявление след срещата на вътрешните и транспортните министри от 9 държави в Париж.

То бе огласено от френския вътрешен министър Бернар Казньов. „По международните маршрути вече съществуват смесените патрули с представители на силите на реда от различни държави вече. Ние решихме да повиши още повече тяхната ефективност и да разширим сферата им на действие“, добави в изказнането си Казньов. В съвещанието участваха министри от 8 държави, които граничат с Франция и имат железопътни връзки с нея.

Набелязаните допълнителни мерки предвиждат обиск на пътници, а също да се предостави на служителите във влаковете достъп към единна база данни със сведения за пътниците. Планира се и въвеждането на билети с имената на пътниците по европейските маршрути. Целта е такива билети да станат практика за международните влакове.

Участниците в срещата призоваха Еврокомисията да преразгледат законите на ЕС относно правото за притежаване на оръжие. Тези закони са твърде различни в отделните държави. „Спешно е наложително...затягането на съществуващото законодателство за огнестрелното оръжие“, изтъкна Казньов. Срещата се проведе след инцидента от 21 август във влака Амстердам-Париж, когато мароканец откри огън във вагона на движещия се влак, но за щастие бе бързо обезвреден, което предотврати евентуални жертви.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари