Европа извежда бежанците от лагерите, за да ги настани сред нас!

0
България започва извеждането на бежанци на външни адреси с европари!
България започва извеждането на бежанци на външни адреси с европари!

България започва извеждането на бежанци на външни адреси с европари.

Мярката ще освободи места в центровете и лагерите за настаняване на фона на засиления миграционен натиск. Капацитетът на Агенцията е почти запълнен, а лицата, искащи закрила, достигат бума от емигранти през 2013-та година, предаде News 7. В същото време миграционният натиск към България се увеличава всеки ден. Молбите за закрила за изминалата година са над 10 пъти повече в сравнение с 2010 г. Само през първата половина на тази година закрила са поискали близо 6000 лица. Или на ден средно в Агенцията се подават над 1343 молби. Въпреки това темповете на миграционната вълна все още не изпреварват тези на държавата по осигуряване на нови свободни места.

За да не се случи това, стратегията вече е друга – започва програма по извеждането на бежанците на външни адреси – извън лагерите и центровете, така че те да се социализират у нас.

Капацитетът на лагерите и центровете за настаняване на бежанци у нас е малко над 5100 места. От тях почти 80% са вече заети. Нива, които не притесняват ръководството на Агенцията. За изминалото денонощие полицията е заловила 73-ма емигранти, а самоволно напусналите страната ни са 59. Броят на бежанците е с 258 пъти повече, на лицата с хуманитарен статут - с 15 пъти повече.
 

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари